Ingredientul care îți face hainele pufoase. Adaugă-l în mașina de spălat și vei observa imediat diferența

Iată care este ingredientul care poate înlocui balsamul atunci când bagi rufele în mașina de spălat.

03 iun. 2023, 07:45
Ingredientul care îți face hainele pufoase. Adaugă-l în mașina de spălat și vei observa imediat diferența
Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi în mașina de spălat

Dacă vrei ca hainele tale să fie moi și calificate, nu trebuie să folosești balsam în mașina de spălat. Iată ingredientul care îl poate înlocui. Acest truc face hainele moi și pufoase după spălare.

Hainele își pot pierde textura moale și catifelată în urma spălărilor repetate. Acest lucru se întâmplă, de obicei, în cazul prosoapelor, care devin aspre după mai multe spălări, folosirea lor fiind neplăcută. Pentru a evita acest lucru, oamenii folosesc balsam atunci când spală rufele. Acesta face materialele să fie moi și să aibă un miros plăcut.

Citește și: Gospodinele cu experienţă toarnă oţet şi în maşina de spălat, nu doar în salate. Truc genial!

Hainele se asprec, de obiccei, din cauza apei dure. Efectul poate fi diminuat dacă folosești un produs anti-calcar, dar nu dispare în totalitate. Secretul este să folosești ingrediente acide în loc de balsam.

Dacă apa din zona în care locuiți este dură, puteți prepara un amestec pe care să îl puneți în compartimentul pentru balsam, înainte de clătire.

Trebuie să combinați apă distilată cu acid citric sau oțet, iar amestecul se toarnă o cană în compartimentul pentru balsam. Pentru a le da hainelor un miros plăcut puteți adăuga câteva picături de ulei esențiale. Mirosul de oțet se va evapora odată ce hainele sunt uscate.

Citește și: Trucul care îți poate salva mașina de spălat! Ai nevoie de un singur lucru care se află deja la tine în casă

Hainele au etichete cu instrucțiuni cu privire la spălare, uscare și îngrijire, de care trebuie să ții cont dacă nu vrei ca hainele să se deterioreze. Materialele naturale, precum lâna, mătasea sau cașmirul, nu pot fi spălate la temperaturi mari.

  • Hainele închise la culoare și cele din materiale delicate se spală întotdeauna la 30-40 de grade, pentru a nu le strica;
  • Albiturile pot fi spălate la 50-60 de grade, cu condiția să nu fie materiale delicate;
  • Prosoapele, lenjeriile de pat și hainele bebelușilor pot fi spălate la temperaturi mai mari, de 90 de grade, pentru a elimina toate urmele de murdărie din material.