Trucul secret folosit de pomicultorii cu experiență. De ce se bat cuie ruginite în pomii fructiferi

Motivul pentru care pomicultorii bat cuie ruginite în pomii fructiferi. Ce beneficii are acest truc folosit de foarte puțină lume.

14 mai 2023, 14:40
Trucul secret folosit de pomicultorii cu experiență. De ce se bat cuie ruginite în pomii fructiferi
De ce se bat cuie ruginite în pomii fructiferi

De ce e bine să bați cuie ruginite în pomii fructiferi. Acest truc este folosit numai de pomicultorii cu experiență. Când trebuie să faci acest lucru și care sunt beneficiile sale.

Grădinarii și gospodarii pricepuți folosesc cuie ruginite pentru pomii fructiferi, fiind o metodă benefică pentru arborii care fac fructe, în special pentru cei care nu mai fac roade. Lipsa de fier este cea care face ca arborii să nu mai facă fructe.

Citește și: Cum se stropesc corect pomii fructiferi pentru a avea o recoltă bogată

Cuiele au rolul de a rezolva legate de acest lucru atunci când vine vorba de păr, prun, măr sau nuc, potrivit cumsa.ro. Acestea aduc un aport de fier pomului, dar nu din primele zile, ci abia în anul următor. Dacă pomul este unul de dimensiuni mai mari, pomicultorii folosesc, de obicei, două cuie.

Acestea trebuie să fie la o distanță de câțiva centimetri unul de altul. Cuiul trebuie să fie bătut doar jumătate, dar nu înainte de a fi sterilizat. Altfel, ar putea produce daune mari.

Oamenii trebuie să fie atenți să nu apară în trunchiul pomilor răni, deoarece acest loc poate deveni o poartă pentru anumite boli care vor afecta arborele.

Citește și: Ce se întâmplă dacă pui furculițe de plastic, în pământ, lângă plante. Trucul a fost dezvăluit de cei mai pricepuți grădinari

Pomii din fructe pot primi un aport de fier și prin alte metode. Una dintre acestea este udarea periodică a pomilor cu apă în care au stat mai multe șuruburi ruginite. La rădăcina pomului se poate pune un fier ruginit, atunci când se plantează, astfel va fi protejat de la bun început. Deficitul de fier poate fi observat atunci când frunzele se îngălbenesc și încep să cadă.

Totuși, agricultorii ne sfătuiesc să nu folosim o cantitate exagerată de rugină deoarece poate crește aciditatea solului.