Trucul simplu care te scapă de căderea părului și previne albirea prematură. Ai nevoie doar de acest aliment banal!

Ceapa e folosită de aproape toate gospodinle din România. Acest aliment dă savoare preparatelor și menține sistemul imunitar sănătos.

08 dec. 2021, 18:58
Trucul simplu care te scapă de căderea părului și previne albirea prematură. Ai nevoie doar de acest aliment banal!

Trucul simplu care te scapă de căderea părului. Puțini știu însă că ceapa poate stimula creșterea părului și circulația la nivelul scalpului. Tot ce trebuie să faci este să masezi scalpul, de două ori pe săptămână, cu această legumă.

Trucul simplu care te scapă de căderea părului și previne albirea prematură. Ai nevoie doar de acest aliment banal!

Mai mult decât atât, ceapa conține o cantitate semnificativă de sulf, un nutrient esențial în menținerea sănătății părului. De altfel, sulful îmbunătățește producția de colagen necesar pentru creșterea părului. Ceapa și proprietăți antibacteriene și previne dezvoltarea de bacterii și ciuperci pe pielea scalpului, de multe ori răspunzătoare pentru infecții ale scalpului care cauzează pierderea părului.

Citește și: Mare atenție la această vitamină. Lipsa ei din organism duce la afectarea ireversibilă a sistemului nervos. Iată alimentele în care o putem găsi!
Totodată, ceapă mai conține și alte minerale precum calciu, magneziu, potasiu, selenium, fosfor.

Oamenii de știință au demonstrat că părul alb apare pe fondul descreşterii catalazei, un antioxidant natural, şi a creșterii peroxidului de oxigen. Catalaza, care are rolul de a descompune peroxidul în apă şi oxigen, poate fi găsită şi în sucul de ceapă, aşa că, atunci când se aplică suc de ceapă pentru păr, el acţionează ca un scut şi ajută la scăderea nivelului peroxidului de oxigen, limitând depigmentarea

Iată cum se aplică soluția care ajută la creșterea părului:

Curățați ceapa și tăiați-o în bucăți mici. Ulterior extrageți sucul cepei cu ajutorul unui mixer, răzătoare sau storcător. După ce ați obținut sucul de ceapă, masați scalpul cu acest lichid. Lăsați sucul pe scalp timp de 15 minute sau chiar și mai mult dacă puteți suporta mirosul. După, spălați părul cu șampon. În cazul în care aplicați suc de ceapă pe scalp pentru prima dată, testați-l mai întâi pe o porțiune mică pentru a vă asigura că nu sunteți alergici la aceasta.

Citește și: Alimentul banal care e un adevărat elixir pentru sănătate. E considerat cel mai puternic medicament natural și are numeroase beneficii pentru sănătate!