Trucul ULUITOR prin care fetele SCAPĂ de căsătoriile FORŢATE practicate de societăţile arhaice

Guvernul britanic dezvăluie statistici uluitoare, potrivit cărora, anual, fete şi femei din regat sunt împinse de familiile lor originare din ţări din Asia şi Africa mai ales, spre căsătorii forţate. Karma Nirvana, o asociaţie care luptă împotriva acestor cazuri, le vine în ajutor cu o metodă atât de simplă, la care nici nu te-ai fi gândit.

16 aug. 2013, 13:08
Trucul ULUITOR prin care fetele SCAPĂ de căsătoriile FORŢATE practicate de societăţile arhaice

Adolescentele din Marea Britanie care se tem că vor fi „vândute” de părinţii lor printr-o căsătorie forţată au acum la îndemână o metodă extrem de simplă pentru a scăpa de acest supliciu şi chiar de familiile lor provenite în special din ţări musulmane, unde există încă societăţi arhaice care se dedau acestor practici.

Asociaţia Karma-Nirvana, cu sediul în Derby, le vine în ajutor ca să nu mai cadă victime aranjamentelor adesea oneroase ale familiilor lor sau ale terţilor. Astfel, asociaţia umanitară le sugerează ca, în cazul în care riscă să fie trimise peste graniţele regatului pentru o căsătorie forţată, să ia la ele o linguriţă de metal sau un alt obiect metalic, pe care să le ascundă în lenjeria intimă, scrie Daily Mail.

Tactica e simplă: odată ajunse la aeroport, la punctul de control, ele vor fi reţinute după ce scanerul va detecta obiectul metalic şi personalul aeroportului le va reţine astfel pentru un control amănunţit. Astfel, ele sunt separate de părinţi sau de alţi însoţitori care ar urma să le treacă peste graniţă şi vor rămâne singure, numai cu persoana de la aeroport căreia urmează să îi dea explicaţii.

În acest fel, ele vor putea sta de vorbă numai cu autorităţile britanice, fără prezenţa familiilor lor sau a altor însoţitori de rea credinţă, cărora vor putea să le explice ce li se întâmplă.

Karma-Nirvana susţine că mai multe fete care s-au trezit într-o astfel de situaţie au folosit trucul cu succes, scăpând astfel de o viaţă în sclavie.

Potrivit statisticilor autorităţilor britanice, aproximativ o jumătate dintre cazurile de căsătorii forţate aranjate din Marea Britanie au avut ca destinaţie Pakistanul. Între alte ţări figurează Bangladesh, India, Somalia, Irak şi Iran şi Turcia. Cazurile „extreme” au fost o femeie de 71 de ani şi o fetiţă de numai 2 ani, mai dezvăluie tabloidul britanic.