TRUCURI de curăţenie ca la carte

Sa faci curatenie in toata casa poate fi o adevarata corvoada uneori, mai ales daca ai un program incarcat si iti este greu sa iti organizezi timpul. Daca vrei ca totul sa fie perfect pana de Sarbatori, poti sa apelezi la cateva trucuri de curatenie ca la carte.

15 dec. 2016, 19:49
TRUCURI de curăţenie ca la carte

Trucuri de curatenie ca la carte:

1. Foloseste ulei de masline pentru indepartarea amprentelor. Iti place sa cureti perfect fiecare suprafata din casa, insa sunt momente cand raman amprente pe frigider, cuptorul cu microunde sau alte obiecte electrocasnice? Cateva picaturi de ulei de masline indeparteaza amprentele, iar suprafatele raman curate mai mult timp. Foloseste un material din bumbac si sterge cu grija amprentele de pe obiectele electrocasnice, potrivit ph-online.ro.

Citeşte şi De ce trebuie să ţii BUREŢI în frigider

2. Indeparteaza petele de pe haine cu o bucata de creta. Se intampla sa iti patezi cu ulei tricoul preferat sau alte articole vestimentare? Tine la indemana o bucata de creta si foloseste-o pentru indepartarea petelor. Este suficient sa insisti asupra zonei, apoi sa speli rufele cu detergent. Creta ajuta la indepartarea petelor de ulei, unt sau diferite sosuri. Daca nu ai o bucata de creta in casa, poti sa folosesti pudra de talc. Las-o sa actioneze zece minute, timp in care absoarbe uleiul din material, apoi pune hainele la masina de spalat.

3. Este important sa folosesti corect aspiratorul. Foarte multe persoane imping peria de la aspirator in fata, insa exista riscul ca praful sau mizeria sa ramana pe suprafata. In loc sa apelezi la aceasta metoda, este recomandat sa tragi peria spre tine de fiecare data cand aspiri suprafete mai dificile. Totodata, este bine ca miscarile sa fie lente, astfel incat sa poti aspira toata mizeria care se aduna in jurul periei de la aspirator.

Citeşte şi De ce este bine să scăpăm de lucrurile vechi din casă la CURĂŢENIA DE CRĂCIUN