Trucuri de frumuseţe care îşi fac efectul în timp ce dormi

Fă-ţi timp înainte de culcare pentru aceste mici trucuri de frumuseţe care îşi fac efectul peste noapte.

RomaniaTV.net
16 ian. 2015, 08:17
Trucuri de frumuseţe care îşi fac efectul în timp ce dormi

Somnul în sine este un truc de frumuseţe. Nu numai că ne odihneşte trupul, dar ne şi întinereşte! În timp ce dormim, toate sistemele corpului se refac şi organele se vindecă mai repede, celulele pielii se regenerează, ceea ce încetineşte îmbătrânirea pielii, iar producţia de colagen se intensifică, ceea ce înseamnă piele mai hidratată şi mai elastică.

Citeşte şi FRUMUSEŢEA TA: Sfaturi care te ajută să faci OJA să se usuce mai repede

Pentru a te bucura din plin de beneficiile somnului, trebuie să dormi între 6 şi 8 ore pe noapte. Dar poţi să faci mai mult decât atât: să dai somnului o mâna de ajutor pentru a-i amplifica la maxim puterile vindecătoare. Fă-ţi timp înainte de culcare pentru aceste mici trucuri de frumuseţe care îşi fac efectul peste noapte.

Masaj antirid cu vitamina E sau vitamina A

Ştii deja că demachierea şi hidratarea sunt sfinte înainte de culcare. Dar ca să lupţi şi mai eficient împotriva ridurilor, masează-ţi seara tenul cu vitamina A sau E, ambele ingrediente-minune care stimulează producţia de colagen, menţin elasticitatea pielii şi reduc ridurile, prevenind îmbătrânirea prematură a pielii. Trebuie doar să-ţi masezi tenul şi gâtul, după ce le-ai demachiat bine, cu vitamina uleioasă A sau E şi să laşi uleiul să acţioneze peste noapte. Dimineaţa, pielea va fi catifelată şi strălucitoare, hidratată în profunzime, iar ridurile fine şi de expresie, dispărute ca prin minune.

Adevărul despre uleiurile cosmetice

Ai mare grijă însă: vitamina A şi vitamina E sunt compuşi puternici, care pot avea efecte adverse asupra tenului, mai ales dacă este sensibil. Testează mai întâi pe o porţiune mică de piele, pentru a vedea cum reacţionezi la acţiunea acestor vitamine. E normal să simţi nişte furnicături, dar dacă pielea te ustură şi când aplici crema hidratantă dimineaţa, e cazul să te opreşti. Eventual, apelează mai rar la acest masaj, doar o dată la 1-2 săptămâni, în funcţie de cum reacţionează tenul tău.

Fiind vitamine uleioase, vitamina A şi vitamina E nu ar trebui să fie aplicate pe tenul gras mai des de 2-3 ori pe săptămână şi sunt contraindicate tenului acneic. Dar dacă ai tenul uscat, masajul cu aceste vitamine ar trebui să fie o binecuvântare pentru tine.

Vezi trucuri de frumusete care isi fac efectul in timp ce dormi pe cosmopolitan.ro.