Trucuri de înfrumuseţare de la specialişti

Profesioniștii în domeniu dețin secrete ascunse ce țin de îngrijirea pielii, părului, unghiilor, ochilor. Noi le-am aflat și te sfătuim să le încerci și tu.
Romania TV
19 dec. 2016, 10:53
Trucuri de înfrumuseţare de la specialişti

Îngrijirea corectă a părului vopsit

În lunile reci, Arabella Zadic, stilistă System Professional, le sfătuiește pe femeile care vor să-și schimbe culoarea părului să opteze pentru „șatenuri arămii, blonduri și auriuri”. Ea mai spune și că „un păr scurt va rima cu o culoare mai radicală, mai îndrăzneață, pe când o coafură clasică va fi mai bine încadrată de o culoare mai calmă”.

Odate vopsite, șuvițele își schimbă complet structura și au nevoi diferite față de cele ale unui păr netratat chimic. După șamponare, este indicat să folosești un balsam sau o mască de păr. Arabella Saulig, trainer la The Studio Wella Professionals, spune că: „balsamul este recomandat persoanelor care se spală pe păr mai des (1-3 zile) sau au un fir mai subțire, iar masca e bine să fie folosită de femeile cu firul mai gros și uscat sau care au un ritm de spălare de până la 5 zile”.

Cum alegi bretonul potrivit pentru forma feței tale

Vrei o schimbare, însă nu una care să presupună tăierea părului ori vopsirea lui? Ce zici de breton? El pune în valoarea forma feței și se potrivește oricărei tipologii. Pentru fața pătrată, Dudu Cumpăt, stilist în echipa Londa Professional, recomandă „un breton lung, pentru rotunjirea feței. Pentru a îmblânzi trăsăturile, optează pentru unul filat.

Dacă ai fața ovală, alege orice tip de breton, iar în cazul în care ai fața în formă de inimă, mizează pe unul într-o parte, dar tuns într-o linie cât mai rotundă. În cazul persoanelor cu fața rotundă, potrivit este un breton care să lungească puțin linia feței, fie filat într-o parte, fie tăiat foarte scurt”.

Pont

Dacă părul este foarte subțire, sfatul stiliștilor este ca bretonul să fie uscat cu o perie rotundă, astfel încât șuvițele să nu mai cadă direct pe frunte.

Citeşte şi  Trucuri de la Mama Natură pentru o frumuseţe ca la Hollywood

Cu ce îți hidratezi cuticulele

Cuticula are un rol important atât pentru sănătatea unghiilor, cât și pentru aspectul manichiurii. „Aceasta împiedică bacteriile să intre în contact cu baza unghiei, protejându-ne astfel de posibile infecții. Pentru a le păstra intacte, dar și pentru a ne bucura de o manichiură îngrijită, trebuie să evităm tăierea lor și să le hidratăm cu o cremă bogată în vitamine și antioxidanți. După aplicare, pe măsură ce este masată, aceasta stimulează circulația, hrănește și catifelează”, explică Adina Cepoi.

Pentru ca unghiile să nu se crape

Când îți pilești unghiile, ai grijă ca mișcările să fie într-o singură direcție și să înceapă din mijloc spre exterior. Astfel, ele nu se exfoliază și nici nu se crapă. „Unghiile trebuie tăiate o dată pe lună pentru a le stimula creșterea. Indicat este să nu folosești forfecuța, ci un cleștișor de unghii. După asta, pilește unghiile cu mișcări delicate, în unghi de 45 de grade, mișcând pila în jurul unghiei ca o vioară, din lateral către centru și înapoi”, recomandă Adina Cepoi.

Așa folosești corect tușul de ochi

Când vrei să folosești tușul lichid de ochi, ține cont de sfaturile date de specialiști. „Agită bine produsul înainte de aplicare. Pentru o linie precisă, se trasează, prin tapotare, linii succesive și mici, de la colțul extern spre jumătatea ochiului și apoi de la colțul intern spre centrul pupilei. Este recomandabil să nu-l folosești pe partea umedă a ochilor și să ții pensula ușor oblic, perpendicular pe ochi (nu se utilizează vârful drept pe ochi)”, recomandă Nisa Duman make-up artist.

Cu ce acoperi imperfecțiunile tenului

Prietenul cel mai bun al unei femei când vine vorba de acoperirea urmelor lăsate de acnee sau petele este corectorul. Întrucât el se găsește într-o varietate de nuanțe și texturi, trebuie ales în funcție de necesitățile tenului. „Dacă ai un ten acneic sau cuperozic, alege un corector verde. Pentru pielea ternă sau care are pete maronii, optează pentru o nuanță portocalie, aplicând produsul pe zonele cu probleme. În cazul tenului matur, textura corectorului trebuie să fie fluidă. Aplică produsul pe dosul palmei și așteaptă câteva minute. Acesta, în contact cu căldura mâinii, va deveni mai cremos și astfel aplicarea va fi mult mai facilă”, explică Nisa Duman.

Cum scapi de petele pigmentare

Expunerea prelungită la soare, fără protecție solară, precum și dereglările hormonale sunt cele mai frecvente cauze ale apariției petelor pigmentare pe pomeți, frunte și decolteu. Cum le estompezi? Ne spune Nicoleta Ion, trainer Repêchage România: „Dacă toamna, după expunerea la soare, observăm pete în zona feței sau a decolteului, cele mai bune tratamente de estompare a acestora sunt cele cu AHA (alfahidroxiacizi). Acestea exfoliază pielea în profunzime, înlătură celulele moarte de la suprafaţă şi grăbesc regenerarea celulară. În felul acesta, petele se dispar şi tenul se uniformizează”.

Pentru îngrijirea pielii în sezonul rece

Din cauza fluctuațiilor de temperatură, a vântului și a frigului, pielea are nevoie de îngrijire specială. Pentru asta, aplică de fiecare dată după ce ieși de la duș o cremă de corp hidratantă. „În general, toate produsele de curăţare au tendinţa de a deshidrata. De aceea, pentru o piele hidratată după duș, pasul cel mai important este folosirea unei loţiuni de corp. Aceasta furnizează pielii ingrediente care o menţin catifelată şi tânără pentru mai mult timp”, completează Nicoleta Ion.

Află ce tratamente de înfrumusețare se pot face cu ulei de migdale 

DailyBusiness
Ce a putut să găsească Piedone la câteva restaurante de pe litoral. ANPC le-a suspendat activitatea pe loc: „A înflorit salcâmul în bucătărie”
Spynews
Elena Udrea iese din închisoare! Tribunalul Prahova a respins contestaţia înaintată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA)
Bzi.ro
Ultima imagine cu Felix Baumgartner înainte de moarte. Ce a scris alături de imagine
Fanatik.ro
Cât trebuie să mănânci, de fapt, la vârsta de 50 de ani. Cele mai bune sfaturi ale unui nutriționist celebru
Capital.ro
Cartea de identitate trebuie schimbată neapărat. Românii sunt obligați. Anunț oficial de la Primărie
Playtech.ro
Cine se bate pe averea de 250 de milioane de euro a lui Felix Baumgartner. Mihaela Rădulescu nu are nicio șansă
DailyBusiness
Ce avere a lăsat Felix Baumgartner. Cine sunt succesorii legali ai iubitului Mihaelei Rădulescu
Adevarul
Israelul publică noi fotografii cu liderul de facto al Hamas. Cum încearcă să se ascundă ultimul comandant de rang înalt rămas în viață
wowbiz.ro
„Noi am fost DRAGOSTE”. Prima reacție a Mihaelei Rădulescu după moartea lui Felix Baumgartner
Spynews
Unde a fost găsită adolescenta de 14 ani, din Brăila, dispărută de aproape o săptămână. Părinții sunt încă în stare de șoc: "Are vânătăi"
Spynews
Sânziana Negru și Ștefan Floroaica și-au amenajat un colț de rai! Cum arată casa străbunicilor, după renovare | VIDEO
Evz.ro
Inflația explodează în România. Avertisment crunt din partea BNR
Ego.ro
Ce au observat experții, la aparițiile fiului cel mic al lui Kate Middleton și al Prințului William
Prosport.ro
Cum arată piscina complexului italian în care s-a prăbușit Felix Baumgartner
kanald.ro
Horoscop săptămânal Thomas Rob pentru 21 - 28 iulie 2025: Se dezlănțuie haosul pentru nativi! Se vor confrunta cu certuri, secrete și despărțiri
Cancan.ro
Mihaela Rădulescu, prima REACȚIE după moartea lui Felix Baumgartner. A postat un mesaj sfâșietor
Playsport.ro
Autopsia lui Felix Baumgartner a fost finalizată. Care a fost, de fapt, ce au descoperit medicii...
Capital.ro
Președintele Nicușor Dan, anunțul serii despre pensii: Eu am spus că a fost o greșeală...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Imagini spectaculoase cu Nicolae Dică și soția lui, în costum de baie roz, la plajă
stirilekanald.ro
VIDEO Noi detalii despre accidentul în care a murit Felix Baumgartner. Ce i-a adus, de fapt, sfârșitul
Fiica lui Sebastian Burduja a murit la 3 ani
MediaFlux
Vârsta de pensionare crește la 70 de ani! Se va aplica tuturor persoanelor născute după 31 decembrie 1970. Dezbateri privind noua lege într-o țară europeană
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Hidrocentrala Răstolița renaște după trei decenii de pauză. Ministrul Energiei: „Fac tot ce ţine de mine ca să deblochez situatia”