Trucuri instant pentru mai multă energie

Ai o zi în care simţi că nivelul energiei tale este la minimum? Uneori problema este lipsa somnului, dar chiar dacă eşti bine odihnită, anumite diete sau obiceiuri pe care le ai atunci când faci exerciţii fizice te pot epuiza.

RomaniaTV.net
26 ian. 2015, 14:51
Trucuri instant pentru mai multă energie

Insa, in mod surprinzator, lucrurile marunte iti pot dauna sau te pot ajuta, iar in acest fel energia ta creste sau scade. Adopta si tu aceste trucuri rapide, pentru a avea mai multa energie.

1. Mananca tarate la micul dejun. Daca ai parte de o masa bogata in fibre dimineata, acest lucru te va face sa fii mai alerta in timpul zilei. Un studiu de la Universitatea Cardiff a aratat ca oamenii care au mancat cereale bogate in fibre dimineata au avut o reducere cu 10% a gradului de oboseala, o incidenta mai mica la depresie si abilitati cognitive mai bune.

O teorie este ca fibrele alimentare ajuta la incetinirea absorbtiei alimentelor in stomac. Iar acest lucru ajuta concentratia de glucoza de sange sa fie stabila pentru a sustine nivelul energiei tale pentru o perioada mai lunga de timp.

2. Comanda o cafea latte mica. Expertii spun ca este cel mai bine sa nu te bazezi prea mult pe cofeina, dar daca esti „dependenta” de cafea, incearca sa iti intinzi consumul de cafea intr-un mod uniform pe tot parcursul zilei. Portiile mici de cofeina (230 ml de cafea sau mai putin de atat) la fiecare cateva ore te ajuta sa te mentii treaza, in stare alerta si concentrata pentru mai mult timp decat te-ar ajuta o singura cafea, potrivit expertilor.

Citeşte şi  Trucuri pentru a nu rămâne fără energie în timpul zilei

3. Bea putina apa. Jumatate dintre oamenii care vin la doctor sa se planga de oboseala sunt, de fapt, deshidratati, spune medicii americani. Daca iti mentii organismul hidratat, acesta este unul dintre cele mai simple moduri pentru a fi concentrata si energizata.

Un studiu recent realizat pe atleti a aratat ca 92% dintre acestia se simteau obositi dupa ce limitau timp de 15 ore consumul de fluide si de alimente ce contineau multa apa; de asemenea, atletii aveau lipsuri de memorie si au recunoscut ca aveau dificultati de concentrare. Incearca sa bei apa o data la o ora sau la doua ore.

Citeşte şi Soluţii pentru un plus de energie înainte şi după prânz

4. Fa o plimbare de 10 minute. O scurta plimbare alerta poate revigora restul zilei tale, sugereaza o cercetare prezentata Asociatiei Americane a Inimii. Femeile care au mers vioi 70 de minute pe saptamana (sau 10 minute pe zi) au raportat cu 18% mai multa energie decat femeile sedentare care au participat la studiu, dupa 6 luni. Aceste femei care faceau miscare zilnic au spus ca au simti ca pot gandi mai bine si sunt mai increzatoare, aveau mai putine dureri, carau mai usor cumparaturile si urcau scarile cu mai multa usurinta.

Citeste mai mult pe feminis.ro.