Trucuri pentru a face mai repede curăţenia de Paște. Iată cât de simplu poţi scăpa de cele mai murdare zone ale casei

Mai sunt aproximativ două săptămâni până la Sfintele Paşti, așa că noi, gospodinele, avem multe lucruri de pus la punct: curăţenie, cumpărături și preparate gustoase.

25 mart. 2018, 09:32
Trucuri pentru a face mai repede curăţenia de Paște. Iată cât de simplu poţi scăpa de cele mai murdare zone ale casei

Îți recomand să începi cu curățenia, pentru că astfel o vei face pe îndelete, fără să te obosești. Lasă cumpărăturile și preparatele specifice mesei de Paște, pe final.

Curăță geamurile cu oțet, lămâie și hârtie

Pentru a curăța toate geamurile, unui apartament cu 3 camere, ai nevoie de:

– 750 ml de apă călduţă;
– 25 ml de oţet alb;
– zeama de la jumătate de lămâie;
– câteva ziare;
– o rolă de șervețele în trei straturi.

Amestecă într-un vaporizator sucul de lămâie cu apa caldă și cu oțet. Ia o foaie de ziar şi mototoleşte-o, apoi îmbib-o cu amestecul de mai sus şi freacă bine geamurile. La final mai șterge o dată cu un șervețel.

Curăță jaluzelele cu rigla

Poți șterge mai ușor jaluzelele de praf, cu ajutorul unei rigle împăturite într-o cârpă curată. Pulverizează pe ea spray de mobilă şi apoi şterge uşor lamelele, de sus în jos.

Poți chiar să aspiri jaluzelele, dacă aspiratorul este dotat cu o perie specială pentru tapiţerie.

Curăţă casa de praf

Este bine să ai la îndemână aspiratorul pentru a curăţa zonele de pe mobilă cu foarte mult praf. Oricât de sensibilă ar părea, aparatura electronică trebuie curăţată şi aspirată cât mai des și, deşi canapeaua din sufragerie este acoperită cu huse şi perne, ea acumulează foarte mult praf.

Şi în acest caz putem opta pentru produse naturale, glicerina este utilă. Pune 1 l de apă într-un castron, adaugă o lingură de glicerină şi amestecă. Înmoaie un burete, timp de 5 minute, stoarce-l şi lasă-l să se usuce. Apoi, şterge mobila cu el.

Curăță gresia cu oţet şi bicarbonat de sodiu

Pune în trei litri de apă caldă, două linguri de bicarbonat de sodiu şi două de oţet. Dacă nu îți place mirosul, poţi adăuga şi 10 picături de ulei esenţial de lavandă. Șterge cu un mop toată gresia, astfel vei elimina murdăria şi microbii.

Cadă albă ca zăpada

Pentru a scăpa de petele galbene de pe cadă, pentru a-i restabili strălucirea de altă dată și a înlătura bacteriile și murdăria poți folosi un detergent de casă extraordinar!

În 4 litri de apă caldă dizolvă jumătate de pahar de oțet, un pahar de spirt și 1/4 de pahar de bicarbonat de sodiu.

Aplică această soluție pe suprafața căzii și așteaptă 15 minute, după care clătește cada cu apă rece. Rezultatul e uimitor.

Sursa: secretele.com