Trucuri pentru a păcăli foamea

Când te afli la birou și te confrunți cu senzația de foame, dar nu este încă ora mesei, poți să apelezi la diferite trucuri pentru a potoli foamea și pentru a evita surplusul de kilograme.

14 iun. 2017, 08:38
Trucuri pentru a păcăli foamea

De-a lungul vieții, kilogramele în plus îți pot da bătăi de cap. Fie că te pregătești de sezonul de plajă, fie că trebuie să te duci la un eveniment important și vrei să-ți remodelezi silueta, trebuie să fii cu mare băgare de seamă mai ales la tentațiile culinare

Respectarea unui orar de masă este adesea secretul unui corp zvelt și tonifiat.

Îți prezentăm câteva trucuri care te pot ajuta să scapi de senzația de foame.

Un pahar cu apă

Cu o jumătate de oră înainte de a merge la masă bea un pahar cu apă minerală. Aceasta va avea efectul unui aperitiv cu zero calorii. În cazul în care, pe parcursul zilei, te confrunți cu senzația de foame, asigură-te că nu ești de fapt deshidratat și bea un pahar cu apă.

Poți eventual să adaugi și câteva feliuțe de lămâie și un pic de mentă în apă și să ai în permanență pe birou, pentru a putea bea cu înghițituri mici.

O alternativă ar fi să consumi o cană de ceai verde neîndulcit. Va accelera metabolismul și arderile de grăsimi.

Exercițiu de yoga

Aceasta este o tehnică simplă care va amâna cu siguranță momentul servirii mesei. Trebuie să te așezi picior peste picior, să duci mâinile la spate, le împreunezi, le ridici cât de sus poți și aștepți cel puțin 10 secunde în această poziție.

În momentul în care faci exerciții, mintea ta nu se mai gândește la mâncare. Apo, poți să servești un pahar cu apă.

Ronțăie ceva sănătos

Uită de chipsuri sau alte gustări nesănătoase! Dacă nu poți renunța la acest obicei, pregătește-ți de acasă câteva felii de morcovi, țelină, castravete sau ridichi. Asigură-te că le ai la îndemână pentru momentele în care simți că îți este foame. În felul acesta, îți vei mări aportul de vitamine, vei renunța la chipsuri și vei amâna un pic foamea până la masa propriu-zisă.

Trucul ceasului

Creierul are nevoie de 10 minute în care să mănânci cu înghițituri mici pentru a transmite apoi mesajul că te-ai săturat. Cu cât vei mânca mai lent, cu atât vei mesteca mai bine mâncarea, iar procesul de digestie va fi îmbunătățit, aspect care se va observa și pe silueta ta.

În plus, imediat cum te-ai trezit, asigură-te că ai parte de un mic dejun proaspăt și bun. Este un truc prin care vei scăpa de senzația de foame o bună parte a zilei.

Păcălește-ți mirosul

Atât gustul, cât și mirosul sunt simțuri interconectate. Dacă vei începe să miroși mâncarea înainte de a o mânca, vei observa că senzația de sațietate nu va întârzia să apară.

O altă alternativă este aceea de a arde câteva crenguțe sau câteva picături de iasomie, mentă, lavandă. Acestea au rolul de a relaxa mintea, iar o minte relaxată  va simți mai greu senzația de foame.

Popcornul magic

Atâta timp cât le mănânci fără sare, zahăr, caramel sau ciocolată de deasupra, floricelele de porumb îți potolesc foamea. În plus, au puține calorii.

Extrapont

Dacă aceste mici trucuri nu dau randament, ceea ce este foarte puțin probabil, atunci pune-ți la vedere o imagine reprezentativă pentru tine, iar atunci când îți este foame fără a fi ora mesei, privește-o cu toată concentrarea ta.

Află cât de benefică este yoga AICI