Trucuri pentru buze mai pline

Chiar dacă nu ai fost înzestrată cu buze cărnoase, poți apela la diverse metode prin care ți le poți îngriji și machia astfel încât să atragi toate privirile cu ele. Iată câteva trucuri pentru buze mai pline!

RomaniaTV.net
30 aug. 2016, 11:46
Trucuri pentru buze mai pline

Exfolierea, primul pas

Deși pare incredibil, nu uita să-ți exfoliezi constant buzele. Buzele uscate par mai mici și sunt mai neatractive, deoarece nu reflectă lumina. Amestecă puțin zahăr cu ulei de cocos și masează buzele. Lasă să acționeze 10 minute, după care periază ușor buezele cu o periuță de dinți. Astfel vei îmbunătăți circulația sângelui și vor avea o culoare frumoasă, naturală.

Aplică fond de ten

Pentru ca rujul să reziste mai mult timp, aplică fondul de ten nu doar pe față, ci și pe buze. Urmează bineînțeles pudra, după care cu o perie înlături excesul, pentru ca rujul să nu se strângă inestetic.

Trasează conturul buzelor

De obicei, buza inferioară este mai voluminoasă decât cea superioară, așadar spre aceasta din urmă trebuie să-ți îndrepți atenția. Trasează conturul cu un creion într-o nuanță apropiată celei naturale. Când întinzi conturul pe buza de jos, depășește cu puțin linia naturală a buzelor, pentru a mai câștiga volum. La final, poți colora buzele cu creionul de contur.

Citeşte şi  Cum să îţi exfoliezi buzele, acasă

Evită culorile închise

Chiar dacă vrei să-ți faci un machiaj de seară, dramatic, evită rujurile în culori închise, pentru că îți fac buzele să pară mai subțiri decât în realitate. Culoarea ideală a rujului este cu 1-2 nuanțe mai închsă decât cea naturală. Culorile nude, precum și nuanțele de roz sunt cele care oferă senzația de volum buzelor.

Folosește două culori

Un truc pentru a avea poze mai pline este să folosești două rujuri. La exteriorul buzelor folosește unul cu un ton mai închis decât cel utilizat pentru interiorul buzelor.

Nu uita de gloss

Pentru ca buzele să pară mai pline ele trebuie să reflecte lumina. Și nimic nu face acest lucru mai bine decât glossul. Nu exagera însă cu aplicarea lui deoarece va curge și ți se va întinde rujul.

Află ce spune forma buzelor despre tine!