Trucuri pentru o mămăligă ca la carte. Cu ce poți înlocui mălaiul ca să fie cât mai cremoasă

Aproape fiecare dintre noi a gătit cândva mămăligă, iar gospodinele se întrec în tot mai multe trucuri astfel încât să facă cea mai bună mămăligă. Iată mai jos câteva trucuri care te vor ajuta.

11 nov. 2022, 17:43
Trucuri pentru o mămăligă ca la carte. Cu ce poți înlocui mălaiul ca să fie cât mai cremoasă

Aproape fiecare dintre noi a gătit cândva mămăligă, iar gospodinele se întrec în tot mai multe trucuri astfel încât să facă cea mai bună mămăligă. Mămăliga se prepepară în mai multe colțuri ale lumii și se numără printre preparatele care se gătesc foarte ușor.

Trucuri pentru o mămăligă ca la carte

Cum se apropie sărbătorile de iarnă, de pe masă este nelipsită mămăliguța care dă un plus de savoare sarmalelor și nu numai. Pentru a o prepara cât mai bine trebuie să ținem cont de câteva trucuri foarte importante. Cel mai important este ca mălaiul să fie unul cât mai fin. În Italia, de exemplu mălaiul este înlocuit cu făina de porumb, iar acest lucru ajută mămăliga să fie cât mai cremoasă și automat și mai delicioasă. Un alt truc pentru o mămăligă ca la carte este să adaugi cât mai multe brânzeturi și automat aceasta va deveni mai fină. Un alt sfat pe care bucătarii de renume îl recomandă este ca apa adăugată să nu fie pusă toată o singură dată, ci treptat.

Rețetă de mămăligă cu brânză și slănină afumată

Îți arătăm mai jos cum să prepari o mămăligă cu brânză rapid și pe placul tuturor.

Ingrediente:

  • 200 g făină de mălai
  • 1,2 l apă
  • 15 g de sare(1 linguriță cu vârf)
  • 200 g slănină afumată
  • 500 g brânză de burduf
  • 500 g cârnați de casă
  • 3-4 ouă, în funcție de diametrul oalei în care o veți pune la cuptor

Tăiem slănina cuburi mici, apoi  o punem într-o tigaie și o prăjim până lasă puțină grăsime. Ulterior adăugăm cârnatul tăiat felii și prăjim până când slănina se face mai aurie, iar cârnatul își lasă grăsimea și el. Ulterior punem apa cu sarea la fiert într-o oală, iar mai apoi adăugăm și mălaiul. Fierbem pentru 15 minute la foc mic, amestecând continuu pentru a nu se face cocoloașe. Într-o cratiță punem jumătate din cantitatea de jumere cu cârnați, jumătate din cantitatea de brânză de burduf peste care punem și jumătate din mămăliguță. Repetăm încă o dată această operație. Punem la cuptor pentru 20 de minute până se gătesc ouăle. Apoi scoatem și servim.

Citește și: „Nostradamus reîncărcat” avertizează ce dezastre se vor petrece în anii următori. Profeția terifiantă despre cel de-al Treilea Război Mondial

Citește și: Vacanţa de iarnă a elevilor se suprapune pe minivacanţa de Bobotează!