Trucuri pentru o vacanţă ieftină cu maşina. Cum să economisteşti bani de benzină

Concediul cu maşina a ajuns un lux pentru mulţi şoferi, după scumpirile în lanţ ale carburanţilor din ultimii ani. Totuşi, există câteva metode a face economii. Potrivit România TV, în unele zone din ţară carburanţii sunt mult mai ieftini decât în capitală, iar multe reţele de benzinării fac reduceri de preţ în weekend pe perioada verii.

03 aug. 2014, 18:32
Trucuri pentru o vacanţă ieftină cu maşina. Cum să economisteşti bani de benzină

Românii care merg în concediu în zona Moldovei cu maşina pot face economii serioase. Preţul unui litru de motorină sau benzină costă în jur de 6 lei în oraşe precum Bacău sau Roman, pentru sortimentele cele mai ieftine. Cu aproximativ 30 de bani mai puţin decât în Capitală. La un plin, un şofer poate economisi astfel 15 lei.

Potrivit România TV şi în Arad, Brașov, Craiova, Cluj sau Timișoara, un litru de carburant se vinde cu circa 10 bani sub preţul din Capitală.

Citeşte şi Mii de români îşi fac plinul la maşină în Republica Moldova. Cât de ieftin este carburantul la moldoveni

Există însă şi alte metode de a economisi bani. Pe perioada verii, unele reţele de benzinării fac reduceri de preţ în weekend. Astfel, cei care alimentează la final de săptămână la Petrom plătesc cu 7 bani mai puţin pentru un litru de carburant, iar Lukoil oferă reduceri chiar mai mari, pe baza unui card.

În schimb, Rompetrol oferă clienţilor premii prin tragere la sorţi. Norocoşii primesc plinuri gratuite sau premii speciale, de câte o tonă de carburant. Suficient pentru a petrece vacanţa dorită cu maşina.

Citeşte şi TOPUL celor mai ECONOMICE MAŞINI. Vezi pe ce loc se situează MAŞINA NAŢIONALĂ