Trucuri rapide pentru o piele perfectă de Revelion

Nu știi cum să scapi de cearcănele inestetice, de pungile de sub ochi sau de petele de pe piele? Urmează aceste trucuri garantate pentru a îndepărta micile imperfecțiuni. Doar așa poți fii sigură că machiajul pentru seara de Revelion va fi unul de invidiat.

RomaniaTV.net
29 dec. 2016, 10:04
Trucuri rapide pentru o piele perfectă de Revelion

Înainte de toate, dormi cel puțin opt ore pe noapte, pentru că un ten obosit nu poate fi „mascat” așa de ușor, indiferent la ce trucuri ai apela. Dacă ai cearcăne, nu le ascunde cu un baton corector și, mai ales, nu aplica mai multe straturi, pentru că vei accentua problema.Primul pas pe care îl poți face este să ai în trusa ta de frumusețe produse de calitate, potrivite tipului tău de ten. Nu folosi, de exemplu, un fond de ten care usucă pielea, dacă tu ai ten sensibil, și folosește neapărat o bază de machiaj hidratantă înainte de a aplica produsele de machiaj.

1. Spală-te pe față cu apă rece

Dimineața, în loc să te speli pe față cu apă călduță, clătește-te cu apă rece. Acest gest îți revigorează pielea, în timp ce stimulează circulația sangvină. Ori o mai bună circulație minimizează cearcănele, petele și conferă suplețe feței.

2. Aplică pe față o mască pe bază de turmeric

Pentru a decolora cearcănele, poți folosi un amestec minune din 2 lingurițe de turmeric amestecat cu 2-3 lingurițe de suc de ananas. Aplică această mixtură pe cearcăne în fiecare dimineață, iar pielea din zona ochilor va începe să-și recapete culoarea naturală, rozalie.

Citeşte şi  8 greşeli de machiaj pe care să nu le mai repeţi

3. Gelul de ochi combate pungile

Gelul de ochi pe care îl ții în trusa comestică și nu știi cum să-l utilizezi, te va ajuta să estompezi și să reduci aspectul pungilor de sub ochi. E bine să fie compus din ingrediente naturale, fără parabeni și alte substanțe chimice. Dacă pe etichetă scrie că are în conținut aloe vera, castravete, miere sau musețel e perfect. Acestea calmează pielea obosită și iritată, o hidratează și catifelează.

4. Masajul revigorează pielea

E bine să faci zilnic un masaj de câteva minute, cu mișcări circulare și ferme. În felul acesta pielea ta va căpăta un aspect revigorat. După masaj, aplică o cremă hidrantă și nutritivă, adecvată tipului de ten, ca să dea prospețime pielii. Păstrează cremele de față în frigider, pentru că dacă sunt reci au o acțiune mai bună asupra pielii obosite.

5. Exfoliază-ți pielea

Ca să reduci petele sau aspectul îngălbenit al tenului, folosește un scrub pentru ten, care nu este foarte puternic. Te poți baza și pe niște ingrediente naturale, care îți vor face pielea mai strălucitoare și mai catifelată, precum lapte, banană, dovleac, ovăz, scorțișoară, ghimbir. Ai grijă că scrubul nu se folosește în zona sensibilă a ochilor!

7 secrete pentru un machiaj reușit