Trucuri să slăbeşti cu ceai verde

Ceaiul verde, fie el rece, fie cald, este consumat cu plăcere de mulți, indiferent de vreme. Poate că știai că te ajută la eliminarea kilogramelor în plus, însă contează mult și ce tip de ceai alegi, cum îl prepari și cât bei în fiecare zi.

13 iul. 2017, 07:49
Trucuri să slăbeşti cu ceai verde

Vara pentru a te răcori se recomandă să îl bei cald și cu puțină lămâie, însă tu îl poți bea cum dorești. Totuși dacă vrei să slăbești nu adăuga zahăr în el.

Se prepară diferit de alte ceaiuri

Specialiștii explică faptul că apa fiartă anulează efectul catechinelor (compuși antioxidanți) din ceaiul verde, notează healthywomen.org. Uite cum trebuie să procedezi pentru a nu-și pierde din proprietăți ceaiul verde:

– după ce a fiert apa, las-o să se răcorească timp de 10 minute,

– toarnă  apoi lichidul peste frunzele de ceai verde,

– lasă la infuzat, acoperit, aproximativ 1 minut.

După aceea poți răci și consuma ceaiul.

Știai că…

…o cană de ceai Matcha are numărul de antioxidanți egal cu 10 căni de ceai verde, spun cei de la matchasource.com?

Cât poți slăbi bând această infuzie

Oamenii de știință au evidențiat faptul că acest ceai ajută la slăbit, datorită cafeinei și flavonoidelor, ultimele având rol antioxidant și produc o accelerare a metabolismului.

Practic, ceaiul verde crește oxidarea grăsimilor rele, iar activitatea insulinei se va îmbunătăți. În urma unei cercetări, s-a descoperit că aceia care au băut ceai verde timp de 3 luni au pierdut circa 1.3 kg, fără să treacă la o dietă strictă, ci mâncând ceea ce își doreau.

Nu e mult, însă este foarte important să slăbești treptat, nu brusc. Probabil că dacă ar fi cerut sfatul unui nutriționist pentru a trece la un regim adecvat ar fi slăbit mai mult.

De reținut!

Specialiștii explică faptul că nu trebuie să bei o cantitate foarte mare de ceai în fiecare zi, ci poți să te rezumi doar la 2 căni și jumătate pe zi.

Cum să alegi cel mai bun ceai verde

Unele tipuri de ceai verde te ajută să dai mai multe kilograme jos decât altele. Este important să discuți cu un specialist ca să știi cât ar fi indicat să slăbești pentru a te simți în formă, astfel încât organismul să nu aibă de suferit. Experții spun că, de departe, cel mai bun ceai pentru slăbit este cel numit ceaiul verde matcha.

De ce i s-a dus faima că e cel mai bun? Ei bine, pentru că acesta este foarte bogat în antioxidanți, reprezentând un produs natural benefic în lupta contra cancerului. Vorbind despre slăbit vara, ceaiul matcha grăbește metabolismul și arde caloriile. De asemenea, are efect de detoxificare, este relaxant al minții și întregului organism. Conține multe vitamine (vitamina C), minerale (zinc, magneziu, seleniu și crom), fibre.

Extrapont

Reduce nivelul colesterolului rău (LDL) și nivelul zahărului din sânge.

Află când un este indicat să bei apă AICI