TRUCURI UTILE: Cum poţi să faci un spaţiu mic să pară mult mai mare

Într-o locuinţă de mici dimensiuni, fiecare zonă trebuie să fie utilizată cât mai inteligent, pentru a putea maximiza spaţiul. Apelând la câteva trucuri, vei reuşi să profiţi de spaţiul pe care ţi-l oferă căminul tău.

19 mart. 2015, 11:57
TRUCURI UTILE: Cum poţi să faci un spaţiu mic să pară mult mai mare

1. Depoziteaza pe verticala. In cazul in care ai foarte multi carti si nu numai, secretul este sa folosesti piese de mobilier inalte. Secretul este sa folosesti mobila care se dezvolta nu numai orizontal, cat si vertical, pentru a putea folosi si spatiile de la inaltimi mai mari, scrie garbo.ro.

2. Foloseste spatiul de sub scara. In cazul in care te numeri printre persoanele care au o locuinta pe doua niveluri, nu uita sa folosesti spatiul de sub scara. Acest spaţiu este perfect pentru a adaposti un dulap ce il poti folosi ca dressing sau pentru a depozita diferite obiecte si alimente.

Citeşte şi Feng Shui: Ce culori trebuie să foloseşti în casă şi la birou

3. Draperiile pot face incaperea sa para mai inalta. Un truc la care poti apela pentru ca o incapere sa para cat mai inalta si aerisita este modul in care montezi draperiile. Secretul este sa le montezi cat mai aproape de tavan (sau chiar de tavan), pentru a crea senzatia de inaltime si cat mai in exteriorul ferestrei, astfel incat aceasta sa para mai mare si sa permita accesul unei cantitati cat mai mari de lumina.

4. Decoreaza-ti locuinta cu oglinzi. Oglinzile nu ar trebui sa lipseasca din nicio locuinta, cu atat mai mult din cele mici. Acestea sunt perfecte pentru a crea senzatia de marire a spatiului. Secretul este sa amplasezi oglinzile paralele, astfel incat sa se reflecte peretele opus si sa se creeze senzatia de largire.

Citeşte şi Cum să îţi amenajezi locuinţa ca să fii în trend în 2015 GALERIE FOTO