Trucuri vechi de înfrumuseţare, care chiar funcţionează

Te-ai gândit vreodată să-ți aplici pe păr maioneză? Sau să-ți masezi scalpul cu ulei de măsline și oțet de mere pentru a preveni mătreața? Dacă ai răspuns negativ la oricare dintre acestea, este timpul să știi că anumite trucuri de înfrumusețare la care apelau mamele și bunicile noastre sunt susținute de știință.

RomaniaTV.net
11 nov. 2016, 13:43
Trucuri vechi de înfrumuseţare, care chiar funcţionează

Balsam de păr cu avocado sau maioneză

Dacă vrei să ai șuvițe rezistente și mătăsoase, un amestec dintr-un avocado și ulei de măsline te poate ajuta. Avocado conține vitaminele B, care favorizează creșterea părului, și E, care întărește firele de păr de la rădăcină.

Cum faci balsamul: pisează un avocado (sau înlocuiește-l cu o ceașcă de maioneză) și combină-l cu un gălbenuș și 1/4 cană de ulei de măsline (opțional). Amestecă, pune căteva picături de apă până când obții o consistență păstoasă și întinde masca pe părul umed, de la rădăcină spre vârfuri. Prinde părul într-un coc. Ține 2-3 minute un prosop curat sub apă fierbinte, stoarce-l bine, după care acoperă șuvițele cu prosopul. Lasă masca să acționeze 20 de minute, apoi clătește cu apă caldă.

Clătește părul cu oțet, pentru a scăpa de mătreață

Potrivit Marthei H. Viera, dermatolog din Miami, oțetul de mere ucide ciupercile, vinovate de apariția mătreții, și îndepărtează resturile de produs în exces de pe păr.

Ce soluție să încerci: pune într-o cană de apă 2 linguri de oțet de mere. Toarnă conținutul pe părul ud, după șamponare, și clătește bine.

Citeşte şi  Trucuri de la Mama Natură pentru o frumuseţe ca la Hollywood

Exfoliant pentru piele

Combinând zahăr cu miere, obții un produs natural, cu care îndepărtezi stratul exterior de celule moarte. Mierea are multe virtuți terapeutice, fiind folosită în multe afecțiuni dermatologice, nu numai ca emolient, ci și pentru uz cosmetic, în pansarea rănilor și a arsurilor.

Cum obții exfoliantul: amestecă 2 linguri de zahăr brun cu 1 lingură de ulei de măsline și una de miere, pentru un gomaj, pe care-l poți folosi atât pe față, cât și pe buze și corp.

Aplică aloe vera pe arsuri și alte leziuni ale pielii

Aloe vera conține vitaminele A, C și E, enzime, minerale și antioxidanți care previn oxidarea radicalilor liberi. Planta, nu doar că accelerează vindecare rănilor pielii, dar, de asemenea, ajută la prevenirea petelor solare.

Folosește bicarbonat de sodiu ca deodorant

Aceasta este soluția perfectă pentru zilele în care faci mișcare. Potrivit specialiștilor, bicarbonatul de sodiu schimbă pH-ului pielii și neutralizează creșterea bacteriilor și a mirosurilor neplăcute.

Cum îl folosești: amestecă jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu (nu praf de copt) cu 1 linguriță de apă și aplică mixtura pe axile.

În 3 minute această soluție îți întinerește mâinile