Trucurile pe care ar trebui să le știe orice șofer. Așa vă veți menține mașina în stare perfectă

Poate că nu ați citit până acum manualul mașinii voastre, dar cu siguranță știți să o conduceți. Știți sigur deja cum să vă folosiți ștergătoarele, aerul condiționat, radioul și luminile de semnalizare. Dar știți cele mai bune trucuri pentru a vă păstra automobilul în stare bună?

13 feb. 2022, 16:25
Trucurile pe care ar trebui să le știe orice șofer. Așa vă veți menține mașina în stare perfectă

Sunt câteva trucuri simple care nu sunt incluse în manualul mașinii. Întreținerea unui automobil nu este atât de dificilă pe cât ați putea crede, iar dacă sunteți atenți la acest aspect vă veți ajuta mașina să trăiască mai mult.

Dacă vi se pare că farurile mașinii par neclare și aveți nevoie de o soluție urgentă, nimic mai simplu. Puteți folosi pastă de dinți. Cu ajutorul pastei de dinți puteți lustrui farurile fără să le distrugeți.

Și probabil că ați auzit multe persoane care spun „toarnă niște Coca Cola pe roțile mașinii și vor fi ca noi”. Ei bine, chiar este adevărat. Coca Cola și detergentul de vase combinate pot îndepărta rapid murdăria și praful de pe anvelope. Nu vă faceți griji că vehiculul va deveni lipicios, detergenul va preveni acest lucru.

Și următorul truc e destul de cunoscut: utilizarea ojei de unghii pentru zgârieturile mici. Dacă aveți o mică zgârietură pe mașină, nu are rost să o mai revopsiți. E mult mai simplu să folosiți ojă. Optați pentru una incoloră, un lac de unghii poate face minuni. Ascunde imediat zgârieturile de pe vehicul.

Când e foarte frig afară și îngheață mașina e o adevărată problemă. Mulți oameni nu reușesc să mai introducă cheia pentru a debloca ușile. Așadar, pentru acele dimineți geroase puteți folosi dezinfectantul pentru mâini. Puneți puțin peste maneta de la ușă. Soluția conține alcool, care este necesar pentru ca gheața să se topească imediat. Va topi gheața de pe ușa vehiculului în același mod în care dizolvă gheața de pe mâini.

Nu e deloc plăcut să fii nevoit să-ți dezgheți mașina la prima oră a dimineții. Dar există o variantă foarte simplă pentru care nu e nevoie să vă bateți capul prea mult. În loc să dați cu apă peste parbriz ca să se dezghețe, folosiți oțet. Oțetul ajută la gheții mult mai repede și puteți folosi o sticlă de pulverizare pentru a răspândi lichidul în mod uniform.