Trump acuză presa că ar fi trecut sub tăcere unele atacuri teroriste

Președintele american Donald Trump a acuzat luni, fără nicio dovadă concretă în sprijinul afirmației sale, că mass-media "necinstite" trec sub tăcere unele atacuri comise de "teroriști radicali islamiști", potrivit France Presse.

10 feb. 2017, 06:08
Trump acuză presa că ar fi trecut sub tăcere unele atacuri teroriste

„Gruparea Statul Islamic este angajată într-o campanie de genocid, comițând atrocități în întreaga lume”, a afirmat Trump într-o declarație făcută la baza MacDill (Tampa, Florida), centru militar nevralgic de luptă împotriva grupării jihadiste.

Donald Trump a declarat că „teroriștii radicali islamiști” sunt hotărâți să lovească din nou SUA așa cum au făcut-o deja în atacurile de la 11 septembrie, la Boston, în Orlando sau la San Bernardino. El a subliniat de asemenea că acesta este și cazul Europei.

„Ați văzut ce s-a întâmplat la Paris și Nisa. Acest lucru se întâmplă în toată Europa. Am ajuns într-un punct când (atacurile) nu mai sunt raportate de către mass-media”, a susținut Trump, fără să ofere exemple.

Citeşte şi Rusia îi cere explicaţii Administraţiei Trump pentru atitudinea sa faţă de Siria

„Și, în multe cazuri, presa foarte, foarte necinstită nu vrea să înțeleagă”, a adăugat președintele republican, un obișnuit al atacurilor frontale împotriva presei. „Ei au motivele lor și voi știți bine aceasta”, a concluzionat el pe aceeași temă, fără nicio explicație.

Întrebat la scurt timp după această declarație prezidențială surprinzătoare, Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a promis „să furnizeze o listă mai târziu”, asigurând că există „multe exemple” în care nu a existat nicio „acoperire care să fie justificată”.