Congresul SUA aprobă un plan de 100 de miliarde de dolari pentru ca economia să nu fie afectată de coronavirus. Câţi bani ceruse Trump

Administraţia Trump a solicitat miercuri Congresului să aprobe alocarea a 500 de miliarde de dolari pentru conbribuabilii americani începând din luna aprilie, în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus în Statele Unite. De asemenea, vor fi acordate împrumuturi garantate în valoare de 50 de miliarde dolari companiilor aeriene americane care au fost afectate economic din cauza epidemiei de COVID-19.

RomaniaTV.net
18 mart. 2020, 16:44
Congresul SUA aprobă un plan de 100 de miliarde de dolari pentru ca economia să nu fie afectată de coronavirus. Câţi bani ceruse Trump

UPDATE: Congresul SUA a adoptat un plan de ajutor social de aproximativ 100 de miliarde de dolari destinat angajaţilor direct afectaţi de impactul epidemiei de coronavirus, în timp ce responsabili americani şi Casa Albă negociau un plan gigant de relansare economică care ar putea merge până la alocarea a 1.300 miliarde de dolari.

Din documentul obţinut de agenţia Reuters reiese că banii vor fi alocaţi în funcţie de venitul şi de mărimea familiei. Plata va fi făcută în două tranşe de câte 250 de miliarde de dolari, una fiind programată pe 6 aprilie, iar alta pe 18 mai.

Administraţia Trump vrea să aloce un trilion de dolari în cadrul unui plan de salvare a economiei care a fost afectată de răspândirea epidemiei de coroanvirus în Statele Unite. Alte ajutoare în valoare de 150 de miliarde de dolari vor fi alocate pentru a veni în sprijinul companiilor afectate în aşa fel încât să poată obţină împrumuturi.

Contracţie economică de 0,9% pentru România în 2020. „Ne aşteptăm la un prim trimestru de stagnare

De asemenea, alţi 300 de miliarde de dolari vor fi destinaţi ajutării firmelor mici şi mijlocii. Oficialii americani au precizat că fondurile ar putea fi destinate şi hotelurilor, restaurantelor, firmelor constructoare din domeniul aviaţiei, precum şi companiilor care organizează croaziere. 

Deja, compania Boeing a anunţat că vrea să obţină credite garantate de stat în valoare de 60 de miliarde de dolari pentru a finanţa întregul său sector de fabricare de avioane. De asemenea, companiile aeriene de pasageri şi de marfă vor să acceseze împrumuturi în valoare de 58 de miliarde de dolari.

Criză CORONAVIRUS. CÂŢI BANI primesc firmele ca să nu dea faliment în plină criză COVID 19