Trump îi cere ministrului de Justiţie să închidă ancheta privind amestecul Rusiei în campania prezidenţială din SUA

Preşedintele american Donald Trump i-a cerut miercuri ministrului Justiţiei, Jeff Sessions, să pună capăt anchetei privind ingerinţa rusă în alegerile prezidenţiale din 2016.

01 aug. 2018, 15:10
Trump îi cere ministrului de Justiţie să închidă ancheta privind amestecul Rusiei în campania prezidenţială din SUA

Afirmând, într-o postare pe Twitter, că această anchetă este marcată de conflictele de interese ale procurorului special Robert Mueller şi folosită de adversarii săi politici, Donald Trump îi cere lui Jeff Sessions să ‘pună capăt acestei Vânători de Vrăjitoare trucată, înainte ca ea să murdărească şi mai mult ţara noastră’. ‘Mueller este clar în conflict (de interese), iar cei 17 Democraţi Supăraţi care fac munca sa murdară sunt o ruşine pentru SUA’, a completat preşedintele american.

Mesajul lui Trump survine la o zi după deschiderea procesului în care fostul său şef de campanie, Paul Manafort, este judecat pentru spălare de bani, fraudă fiscală şi bancară şi lobbying ilegal. El este inculpat în special pentru nedeclararea unor venituri de 75 de milioane de dolari obţinute din activităţi de lobbying şi consultanţă pentru guverne străine, inclusiv pentru fostul preşedinte prorus al Ucrainei, Viktor Ianukovici, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Avocatul lui Trump, dezvăluiri incendiare din campania electorală: Înţelegere secretă între echipa de campanie şi responsabili ruşi

Deşi acuzaţiile nu au legătură directă cu activitatea de şef de campanie desfăşurată de Manafort, acest proces este produsul investigaţiei procurorului Robert Mueller. Manafort ar putea contribui la incriminarea lui Trump în ancheta prin care Mueller caută dovezi ale presupusei implicări a Rusiei de partea candidatului republican la scrutinul prezidenţial din 2016, potrivit Agerpres.

‘Paul Manafort a lucrat pentru Ronald Reagan, Bob Dole şi mulţi alţi lideri politici foarte proeminenţi şi respectaţi. El a lucrat şi pentru mine o foarte scurtă perioadă de timp. De ce guvernul nu mi-a spus că este investigat? Aceste vechi acuzaţii nu au nimic de-a face cu amestecul (Rusiei în alegeri, n.red.) – o farsă’, a mai scris Trump în mesajul postat pe reţeaua de socializare