VESTE BOMBĂ pentru trupa Andre: Vor primi 2 milioane de euro pentru melodia „Moşule, ce tânăr eşti” VIDEO

Andreea Antonescu şi tatăl Andreei Bălan se vor umple de bani. După 14 ani de la lansarea hitului "Moşule, ce tânăr eşti", ei vor încasa din drepturile de autor nu mai puţin de două milioane de euro. Casa de discuri a demonstrat cu acte că piesa nu este un plagiat, aşa cum s-a crezut atâta timp.

15 oct. 2013, 10:11
VESTE BOMBĂ pentru trupa Andre: Vor primi 2 milioane de euro pentru melodia „Moşule, ce tânăr eşti” VIDEO

Piesa trupei Andre a fost lansată în 1999 şi a devenit, în scurt timp, un hit. A fost suspectată însă că ar fi un plagiat după un cântec grecesc. Astfel, Andreea Antonescu, cea care a scris versurile, nu a încasat niciun ban din drepturile de autor. La fel şi Săndel Bălan, pentru muzică, scrie click.ro.

Casa de discuri căreia cei doi i-au cedat drepturile de autor şi-a pus ambiţia să facă lumină în acest caz şi l-a contactat pe compozitorul grec al piesei care se presupunea a fi sursa de inspiraţie. Acesta a studiat cu atenţie melodia „Moşule ce tânăr eşti”. Concluzia – hitul compus de Andreea Antonescu şi Săndel Bălan nu este o compoziţie furată şi nu seamănă cu melodia compusă de el.

Citeşte şi GAFĂ a Andreei Bălan. Fotografia pe care nu trebuia s-o arate fanilor. Vezi ce detaliu i-a scăpat

După ce a intrat în posesia documentului care dovedeşte orginalitatea piesei, casa de discuri a făcut demersuri în instanţă pentru a recupera banii blocaţi de Uniunea Compozitorilor, mai exact două milioane de euro.

Din 1999, Uniunea Compozitorilor a colectat banii pentru difuzarea piesei la radiouri, televiziuni, în restaurante şi alte spaţii publice, fără ca cei care au compus-o să primească vreun leu.

Citeşte şi Andreea Antonescu a debutat într-un film, în SUA. VEZI VIDEO