Trupa Compact sărbătoreşte 37 de ani cu o piesă nouă

De 37 de ani, trupa Compact este prezentă în peisajul muzicii rock româneşti, iar anul acesta se "sărbătoreşte" cu lansarea unei noi piese, ce va fi prezentată fanilor într-un concert programat vineri seară, într-un club din Capitală.

05 mart. 2014, 20:01
Trupa Compact sărbătoreşte 37 de ani cu o piesă nouă

Trupa Compact este o legendă a muzicii rock din România şi, în ciuda unor perioade destul de agitate în istoria trupei, numele lor este încă prezent în lumina reflectoarelor, la 37 de ani de la înfiinţare. E drept, în atenţia publicului au intrat doar după patru ani de „antrenamente” şi de căutări, adică în 1981, când în formaţie a fost cooptat Paul Ciuci, chitarist, compozitor şi solist cu un timbru aparte şi inconfundabil şi cu un stil care şi-a pus apăsat amprenta asupra muzicii Compact.

Citeşte şi: Starurile rock ale României, după ani şi ani GALERIE FOTO

Căpătând statutul de trupă-emblemă a rock-ului românesc, băieţii de la Compact susţineau în anii ’80 şi 300 de concerte pe an, ajungând chiar şi în URSS şi Bulgaria, ceea ce pentru momentul respectiv era o uriaşă realizare. Chiar dacă anii ’90 au fost o perioadă mai tulbure în istoria trupei, cu o scindare a formaţiei, acum, după 37 de ani de la înfiinţare Compact este în continuare în lumina reflectoarelor şi îşi marchează aniversarea cu piesa „Zâmbetul din ochii tăi”.

Paul Ciuci, Aurel „Leluţ” Vasilescu, Adrian „Coco” Tinca şi Adrian Kiseleff vor concerta pe 7 martie în Club Live din Bucureşti. Concertul va începe la ora 22.00, iar în deschidere va cânta finalista concursului Eurovision 2014, trupa The dAdA.

Biletele pentru concertul din Club Live pot fi gasite online pe www.iabilet.ro, la preţul de 50 de lei.