Trupa t.A.T.u, 14 ani de existenţă: Lesbianism şi faimă internaţională. Vezi FOTO şi VIDEO

Duo-ul rusesc t.A.T.u a reprezentat una dintre cele mai de succes formaţii pop-rock ale anilor 2000, ocupând încă de la single-ul său de lansare poziţii importante în clasamentele muzicale ale lumii. Deşi formaţia închegată în Moscova s-a destrămat, componentele acesteia îşi continuă carierele muzicale separat, suferind schimbări importante de imagine.

RomaniaTV.net
10 apr. 2013, 18:16

Grupul t.A.T.u a luat cu asalt lumea muzicală internaţională prin single-urile sale precum „Nas ne dogonyat” sau „All the Things She Said”, povestea formaţiei ruseşti debutând în anul 1999 la iniţiativa lui Ivan Shapovalov şi Alexander Voitinsky, potrivit Mediafax.

După o serie de audiţii ţinute în capitala Rusiei, t.A.T.u avea să formeze un grup solid alcătuit din cele două cântăreţe carismatice Lena Katina şi Yulia Volkova. Potrivit criticilor din lumea muzicală t.A.T.u avea să fie unul dintre cele mai de succes grupuri europene ale anului 2000, single-urile „All the Things She Said” şi „All About Us” câştigând recunoaşterea internaţională.

Prezenţa scenică a celor două membre t.A.T.u, dar şi vestimentaţia sumară sau gesturile indecente făcute în faţa publicului au alimentat o şi mai mare creştere în popularitate a celor două rusoaice.

Unul dintre cele mai de succes albume lansate de formaţia moscovită a fost „200km/h in the Wrong Lane”, care anul trecut a celebrat 10 ani de când a fost lansat pe piaţă. Prestaţia excelentă a grupului în cei 14 ani de existenţă a reuşit să formeze un nume consacrat pentru t.A.T.u şi reputaţia de una dintre cele mai bune formaţii ruseşti din toate timpurile. 

În 2011 cele două componente ale t.A.T.u au decis să se despartă, alegând să urmeze cariere solo, singura reuniune a formaţiei având loc „Vocea României”.

De la formarea grupului muzical şi până în prezent atât Lena Katina şi Yulia Volkova au suferit diverse schimbări, maturizarea şi căile separate alese pentru mai departe în viaţă cântărind destul de greu în ultimii ani pentru ambele artiste.