Trupe ruseşti, la graniţa cu Ucraina. Vezi ce ORDIN au primit

Trupele ruse care se află dislocate la graniţa cu Ucraina ar fi primit ordinul de a fi pregătite pentru o intervenţie pe teritoriul ucrainean, potrivit unui expert militar de la Kiev, citat de agenţia de presă ucraineană Unian, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
16 mai 2014, 08:34
Trupe ruseşti, la graniţa cu Ucraina. Vezi ce ORDIN au primit

Conform informaţiilor pe care le deţinem, comandanţii unităţilor militare ruse au primit ordinul să fie pregătiţi pentru o ‘operaţiune de pace’ în Ucraina”, a afirmat Dmitri Tîmciuk, şeful Centrului pentru studii politice şi militare de la Kiev şi iniţiatorul platformei ‘Rezistenţa informaţională’.

El a adăugat că trupele ruse, care se găsesc în zona de 100 kilometri de frontiera cu Ucraina, se îndreaptă către graniţa cu Lugansk, regiune din estul ţării care, alături de regiunea Doneţk, şi-a autoproclamat independenţa în urma referendumului din 11 mai, referendum considerat ilegal de către Kiev şi comunitatea internaţională.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, afirma, săptămâna trecută, că Moscova şi-a retras trupele de la frontiera cu Ucraina, unde NATO estimase, la sfârşitul lunii aprilie, că s-ar fi aflat efective militare de 40.000 de oameni. Ulterior acestui anunţ, NATO şi SUA au declarat că nu au niciun indiciu privind retragerea forţelor militare ruse de la graniţa cu Ucraina.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, declara miercuri că Rusia nu intenţionează să trimită trupe în ţara vecină, afirmând, în acelaşi timp, că Ucraina este ‘mai aproape ca niciodată de un război civil’.