Trupele ruse din Belarus invadeză Ucraina. Specialiștii spun că militarii s-ar putea îndrepta către Kiev! – VIDEO

A început războiul în Ucraina. Vladimir Putin a ordonar trupelor rusești să intre în Donbas, joi dimineață. De atlfel, trupele și vehiculele militare blindate rusești au pătruns în Ucraina dinspre Belarus, afirmă surse locale.

24 feb. 2022, 08:10
Trupele ruse din Belarus invadeză Ucraina. Specialiștii spun că militarii s-ar putea îndrepta către Kiev! – VIDEO

Trupele ruse din Belarus invadeză Ucraina. Numeroase tancuri au pătruns în Ucraina venind dinspre Belarus pe la punctul de frontieră Senkivka.

Trupele ruse din Belarus invadeză Ucraina.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, ar fi vorbit joi dimineaţă cu omologul său din Belarus, Aleksandr Lukaşenko. Rusia a mobilizat, în ultimele săptămâni, aproximativ 30.000 de militari în Belarus, iar Moscova susţinea că trupele ruse participau la „exerciţii militare”.

Această mișcare sugerează că militarii Moscovei s-ar putea îndrepta chiar spre Kiev, spun experții citați de postul american de televiziune.

13 rachete GRAD au lovit Ucraina între 4:35 și 5:50. Printre ținte: aeroportul Kramatorsk, orașul Dnipro, mai multe baze aeriene și militare. Doar câteva dintre ținte. Informațiile sunt transmise de armata ucraineană.

Ministerul Apărării din Rusia a negat că a atacat orașele ucrainene și a spus că țintește infrastructura militară din Ucraina, cu arme de mare precizie, scrie agenția RIA Novosti.

„Dragi cetățeni ucraineni, în această dimineață, președintele Putin a anunța o operațiune militară specială în Donbas. Rusia a executat atacuri asupra infrastructurii noastre militare și a posturilor de graniță. Au existat explozii în multe orașe ale Ucrainei”, a spus Zelenski.

Președintele Rusiei a ținut un discurs televizat în care a ordonat începerea operațiunilor militare în Donbas. Vladimir Putin le-a transmis soldaților ucraineni din estul țării să lase armele jos și să se întoarcă la casele lor.

Citește și: Joe Biden, prima reacție după ce Putin a ordonat începerea atacului militar în Ucraina: „Doar Rusia este responsabilă pentru moartea și distrugerea pe care le va aduce atacul”
„Am luat decizia unei operațiuni militare”, a anunțat Putin într-o declarație la televiziune, susținuță cu puțin înainte de ora 05.00.

Putin nu a oferit însă detalii privind amploarea acestei operațiuni militare în Ucraina, dacă va fi limitată la estul țării sau va fi mai extinsă.

Echipa CNN din Kiev a spus, joi dimineața, că a auzit mai multe explozii puternice în apropiere de Kiev, capitala Ucrainei, potrivit CNN. „Un flux constant de explozii puternice”, a transmis și echipa CNN din Harkiv, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, situat în nord-estul țării.

Citește și: Începe războiul în Ucraina! Vladimir Putin a ordonat începerea operațiunilor militare în regiunea ucraineană Donbas