Trupul lui Ionuț, tânărul mort care și-a pierdut viața în trenul morții din Grecia, va ajunge în țară, unde urmează să fie înmormântat

Ionuț, tânărul de 34 de ani, care și-a pierdut viața în tragicul eveniment din Grecia urmează să fie înmrmântat la Brăila. Trupul acestuia va ajunge în țară pe parcursul acestei zile.

06 mart. 2023, 14:44
Trupul lui Ionuț, tânărul mort care și-a pierdut viața în trenul morții din Grecia, va ajunge în țară, unde urmează să fie înmormântat

Update 16:00

Conform informațiilor transmise de familia lui Ionuț, trupul acestuia va ajunge cu întârziere la noi în țară din cauza unor probleme avute la vamă. Aceștia estimează că ar urma ca trupul neînsuflețit al băiatului ar putea ajunge în România în dimineața zilei de 7 martie, cel mai probabil în jurul orei 04:00.

Trupul lui Ionuț, tânărul care și-a pierdut viața în tragedia din Grecia, va ajunge astăzi în România și urmează să fie înmormântat la Brăila. Acesta avea doar 34 de ani și lucra în Grecia de peste 4 ani. Familia a aflat cumplita veste la patru zile de la tragedie, atunci când autoritățile i-au identificat trupul printre victime.

Citește și: Ionuţ, românul dispărut după accidentul feroviar din Grecia, găsit mort: „Dumnezeu să te odihnească, suflet bun”

Ionuț se află printre cele 57 de victime ale cumplitului accident feroviar care a avut loc în Grecia, a confirmat, sâmbătă, Ministerul nostru de Externe. Acesta se afla în tren, deoarce fusese în Atena pentru a-și da examenul pentru permis. Acesta se întorcea în Salonic, unde locuia, iar chiar la urcarea în tren i-a trimis mătușii sale Gina o poză cu el, la ora 19:54. Gina este femeia care l-a crescut acasă, în Brăila.

„În ziua accidentului, tragicul accident, fusese la Atena să dea sala. Mi-a trimis mesaj, ”Mama, am luat sala”. L-am sunat și am vorbit cu el, era tare fericit. Luase sala 30 din 30. Era deștept. Înainte de trenul ăsta mai era un tren și nu găsise loc în trenul ăla. Deci ghinionul! S-a dus în gară să cumpere bilet și nu mai erau locuri în trenul ăla, înainte de ăsta.”, a povestit Gina Todor, mătușa lui Ionuț.

Rudele lui Ionuț au făcut eforturi pentru a afla informații despre acesta

Rudele lui Ionuț nu au avut nicio veste despre tânăr, iar fratele lui am mers chiar la fața locului, cu o fotografie a lui Ionuț, sperând că va putea să îl găsească printre supraviețuitori. Acesta a venit în fața jurnaliștilor și a cerut disperat ajutorul. Simultan, mătușa acestuia, Gina, care acum locuiește în Germania, s-a folosit de Facebook pentru a găsi pe cineva care are orice fel de informație legată de nepotul ei.

Într-un final, la patru zile de la evenimentul tragic, autoritățile au reușit să identificie trupul lui Ionuț printre victimele accidentului de tren, care a avut loc marți. Bilanțul a ajuns până acum la 57 de morți, însă este în continuă creștere pe măsură ce victimele sunt identificate. Reprezentanți de la Consulatul General al României la Salonic au luat legătură cu rudele lui Ionut și le-au confirmat că tânărul se afla printre cei care au pierit în accidentul feroviat.

„Un copil cu bun simț, cu bucurie. El lucra acolo, am înțeles, la tunele, în construcții. Făcea gropi de apă. Lucra foarte mult. Șeful de echipă, vă spun sincer, e distrus, după el. Vorbea cu o fată din Hațeg. Urma, de Paște, să vină cu mașina în România și mai avea de gând să mai stea anul ăsta în Grecia, să se retragă către România, să-și formeze o familie.”, a mai povestit Gina Tudor, mătușa tânărului.

Citește și: Cine este românul găsit mort după accidentul feroviar din Grecia. Ionuț trebuia să ajungă la Salonic și nu mai găsise bilete la trenul anterior