Trupul neînsufleţit al ambasadorului rus ucis la Ankara va ajunge marţi la Moscova

Trupul neînsufleţit al ambasadorului rus în Turcia, Andrei Karlov, ucis luni la Ankara, va fi repatriat marţi la Moscova, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Ambasadei rus, Irina Kasimova.

RomaniaTV.net
20 dec. 2016, 09:26
Trupul neînsufleţit al ambasadorului rus ucis la Ankara va ajunge marţi la Moscova

Pe aeroportul din Ankara a avea loc o ceremonie religioasă cu un număr limitat de participanţi, printre cre se vor număra diplomaţi din Turcia şi oficiali de rang. Ulterior, trupul neînsufleţit al ambasadorului va fi trimis în Rusia, însoţit de familia sa, de medicul Ambasadei şi de psihologi ai Ministerului rus de Extern.

La ordinele autorităţilor ruse, o echipă de anchetă formată din ofiţeri din Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă şi Comisia de Anchetă urmează să ajungă în curând la Ankara pentru a lucra împreună cu anchetatorii turci.

Preşedintele rus Vladimir Putin ar urma să-l decoreze post-mortem pe Andrei Karlov.

„Credem că atacul este o provocare menită să submineze îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale precum şi să împiedice o luptă eficientă împotriva terorismului în Siria”, a declarat Irina Kasimova, o purtătoare de cuvânt a Ambasadei Rusiei la Ankara.

Ambasadorul rus din Turcia, Andreo Karlov, a fost împuşcat mortal în noaptea de luni spre marţi, în timp ce rostea un discurs în deschiderea unei exploziţii de fotografie.

Potrivit autorităţilor, atacatorul, care a fost ofiţer de poliţie, a fost netrualizat de forţele de ordine.


loading...