Trupul unui bărbat decedat în condiţii suspecte ar putea fi folosit ca material didactic

Trupul unui bărbat găsit mort în urmă cu două săptămâni într-o baracă din Alexandria zace şi în prezent la morga Spitalului judeţean de Urgenţă. După efectuarea necropsiei, Parchetul a eliberat certificatul de înhumare, însă nimeni din familie nu a luat măsuri pentru îngroparea bărbatului în vârstă de 53 de ani, deşi cunoscuţii susţin că fosta soţie şi copilul locuiesc în Bucureşti.

03 iul. 2014, 09:30
Trupul unui bărbat decedat în condiţii suspecte ar putea fi folosit ca material didactic

Directorul Serviciului de Asistenţă Socială, Ioan Voicu, susţine că, potrivit legii, dacă decedatul nu are rude, înmormântarea se face din fondurile alocate la bugetul local. Dacă acesta are însă familie, membrii acesteia sunt obligaţi ca în termen de 30 de zile de la declararea decesului să ridice cadavrul, potrivit Agerpres.

Primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, a afirmat că va apela în cele din urmă la o măsură radicală. „Dacă familia nu se prezintă să ridice trupul neînsufleţit al bărbatului, primăria nu poate să îl înmormânteze. În acest caz nu ne rămâne decât să facem o adresă la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” în vederea utilizării cadavrului ca material didactic„, a declarat primarul Victor Drăguşin.

Bărbatul, originar din Turnu Măgurele, dar stabilit în Alexandria de şase ani, a fost găsit mort în condiţii suspecte în data de 21 iunie. Bărbatul căzuse în patima alcoolului după ce în urmă cu aproximativ 20 de ani soţia sa a cerut divorţul.

CITEŞTE ŞI: Un bebeluş din Tulcea a murit în condiţii necunoscute