Trupurile copiilor decedați, din „barca morții”, au fost găsite în Ungaria. Bilanțul tragediei

Autoritățile au dat verdictul. Au fost găsite trupurile copiilor care au murit în vacanța de 1 Mai, în urma accidentului cu barca, de pe Mureș. 

08 mai 2023, 16:29
Trupurile copiilor decedați, din „barca morții”, au fost găsite în Ungaria. Bilanțul tragediei

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Timiș a fost sesizat de omologii maghiari care efectuau căutări in zona ungară a râului Mureș, că au fost găsite cadavrele a doi copii.

Trupurile răposaților au fost descoperite în zona orașului Mako, din Ungaria.

Trei familii au decis să meargă cu barca pe Mureș în vacanța de 1 Mai, dar s-au răsturnat. Cele trei familii din comuna Smelac și Nădlac (Arad), cinci adulți și șase copii, erau rude și sperau la o zi liniștită la iarbă verde. Cel mai mare dintre copii – Robert, care tocmai făcuse 11 ani, trebuia să fie sărbătorit.

12 persoane s-ar fi urcat într-o barcă de doar patru persoane, iar barcagiul ar fi fost băut.

„În urma incidentului, a survenit decesul unui minor de 3 ani, din Semlac, în continuare fiind căutați un bărbat de 29 de ani, din Arad, un bărbat de 31 de ani, din Nădlac si doi copii minori, din Nădlac.

Din cercetări a reieșit că bărbatul care conducea nu deține certificat de conducător al ambarcațiunii, iar ambarcațiunea nu este înmatriculată. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, au declarat reprezentanții IPJ Arad imediat după incident.

Duminică, 7 mai, la o săptămână de la tragedie, a fost găsit trupul lui Andraș Bilibok, în vârstă de 31 de ani, din Nădlac (Arad), însă trupurile celor doi copii ai săi, Maria și Robert, încă mai erau căutate.

Bărbatul care a condus „barca morții” este cercetat în stare de libertate.