Tu ştiai asta? Ce să nu faci după ce bei bere

Dacă obișnuiești să bei bere, atunci trebuie să știi ce nu este indicat să faci după ce consumi acea băutură alcoolică. Iată ce să nu faci după ce bei bere.

24 mart. 2018, 10:54
Tu ştiai asta? Ce să nu faci după ce bei bere

Când este foarte cald, trebuie să ai grijă când bei bere. „Alcoolul este un stres în plus pentru organism, fiindcă își diminuează capacitățile în condițiile în care este deja epuizat de căldura extremă. În plus, alcoolul crește diureza, ceea ce înseamnă că accelerează deshidratarea. Recomand să nu consumați nici băuturi foarte reci pe caniculă, pentru că de asemenea se accentuează deshidratarea. Și cantitățile mari de cofeină sau băuturi dulci sunt contraindicate în zilele în care organismul este stresat”, a spus medicul Alis Grasu, potrivit cyd.ro.

Medicul recomandă consummul de apă plată sau minerală, sucuri și ceaiuri naturale, neîndulcite. „La fel de hidratante ca apa sunt iaurtul și laptele bătut. Ca fructe, sunt foarte bune pepenele, roșu și galben, vișinele, piersicile etc.”, a mai spus medicul.

Este bine să ne hidratăm înainte de a ni se face sete. De asemnea, atunci când este cald, este bine să consumăm 2, chiar 3 litri de lichide pe zi. La fiecare 15 minute este bine să ne hidratăm.

Nu este bine să bei alcool când este cald afară, iar apoi să faci o baie rece pentru a te răcori. Această combinație îți poate fi fatală.

Alcoolul este de vină pentru alterarea capacității vizuale, pentru pierderea echilibrului. De asemenea, îți schimbă modul de a vorbi.

Ai grijă dacă alegi să consumi alcool. Nu depăși cantitatea recomandată. De asemnea, ai grijă să te hidratezi corespunzător în zilele caniculare. Astfel te asiguri că nu vei avea probleme, nu te vei deshidrata. Este bine să respecți recomandările medicilor pentru a evita problemele de sănătate sau de altă natură.