Tu ştii să întelegi şi să iubeşti un adolescent?

Adolescenţa este perioada marilor încercări şi descoperiri, cea care defineşte cel mai mult personalitatea şi deciziile viitorului adult.

RomaniaTV.net
14 feb. 2017, 21:05
Tu ştii să întelegi şi să iubeşti un adolescent?

Multi stim asta din carti, articole, cursuri, sfaturi. Teoria ca teoria, dar practica ne omoara, spune o vorba din batrani si nu degeaba.

Putini sunt parintii de adolescenti care pot afirma senin ca la ei totul este sau a fost numai lapte si miere in anii cei „nebuni”, ca la ei copilul a ramas fix la fel, asa cum il stiau pana in 12 ani.

In perioada aceasta apar cele mai multe rupturi intre copii si parintii lor. Nicicand nu sunt exacerbate emotiile mai tare si de o parte si de alta, deseori din fleacuri insa uneori si din motive semnificative si majore.

Este cu atat mai dificil sa ii arati autentic adolescentului tau ca il iubesti oricum, ca il iubesti fix, dar fix asa cum este, cu tot ce inseamna asta la pachet. Insa paradoxal, acesti copii mari exact acum au cea mai mare nevoie de iubirea noastra manifestata prin gesturi, vorbe, fapte.

Acum, aici, in anii adolescentei ne dam examenul decisiv de iubire, in urma caruia se traseaza relatia dintre cei doi adulti, parinte si copilul sau devenit mare.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.