Tu te speli corect pe faţă? Topul greşelilor care ne pot afecta tenul

Spălatul pe față a intrat aproape în automatism pentru mulți dintre noi și puțini ne-am pus vreodată problema dacă efectuăm corect pașii de îngrijire a tenului.

26 feb. 2014, 07:10
Tu te speli corect pe faţă? Topul greşelilor care ne pot afecta tenul

Insa ingrijirea corecta a pielii presupune mai multe aspecte decat stim multi dintre noi. Daca nu folosim produsele de curatare potrivite, temperatura apei si procesul de masare din timpul spalarii pe fata, putem sa le afectam tenul fara sa ne dam seama. Iata care sunt cele mai frecvente zece greseli in spalarea pe fata pe care multi oameni pe comit zilnic.

1. Alegere produsului de curatare gresit

Un produs de curatare a tenului trebuie sa aiba capacitatea de a indeparta murdaria de pe fata, de la particulele de praf care se depun pe ten in timpul zilei la produsele de machiaj. Insa nu trebui sa indeparteze si uleiurile esentiale secretate de piele care actioneaza ca bariera protectoare in fata factorilor nocivi din mediul inconjurator. Din acest motiv nu trebuie sa folosim nici sapun, nici gel sau alt produs care actioneaza prea agresiv asupra pielii, uscand-o si iritand-o.

2. Spalatul excesiv

Din dorinta de a fi cat mai curati, unii dintre noi exageram cu frecatul pielii cu produsul de curatare folosit. Masarea puternica, cu miscari rapide, poate irita pielea. Mai mult, pentru ca indeparteaza uleiul natural secretat de ten, genereaza practic o supraproductie a acestuia, fapt care duce la ingrasarea tenului.

3. Temperatura gresita a apei

Apa fiebinte nu deschide porii, iar cea rece nu ii inchide. Aceste notiuni sunt simple mituri de curatare a tenului. Adevarul este ca porii nu au muschi ca sa se contracte si sa se relaxeze, pentru ca inchiderea si deschiderea lor sa fie posibila. Mai mult, apa prea calda lezeaza tenul si favorizeaza excesul de sebum. Cel mai indicat este sa folosim apa calaie pentru spalarea pe fata.

4. Exfolierea excesiva

Procedeul de exfoliere nu ar trebui pus in aplicare mai des de trei ori pe saptamana si asta doar in cazul in care produsul de exfoliere este relativ delicat. Produsele foarte grunjoase nu ar trebui intinse pe piele mai mult de o singura data pe saptamana.

5. Clatirea insuficienta

Fara sa ne dam seama, multi dintre noi nu ne clatim temeinic fata, lasand pe piele substantele din produsul de curatare, fie acesta sapun, gel sau spuma. Aceste substante irita pielea, motiv pentru care trebuie sa ne asiguram de fiecare data ca intreaga fata este clatita temeinic cu apa calduta.

Citeşte continuarea pe Lyla.ro