Tuborg va investi 4 milioane de euro în retehnologizare

United Romanian Breweries Bereprod intenţionează să investească în modernizarea sistemului de distribuţie şi a liniilor de îmbuteliere. 

10 feb. 2012, 11:42
Tuborg va investi 4 milioane de euro în retehnologizare

După un an cu creştere, United Romanian Breweries Bereprod (URBB) va investi anul acesta în jur de 4 milioane de euro în retehnologizarea liniilor de producţie. “Vom continua să investim în România, investitia planificata pentru 2012 fiind de 4 milioane EUR. Această sumă se va îndrepta către îmbunatăţirea sistemului de distribuţie şi a liniilor de îmbuteliere, modernizarea sistemului informatic precum şi investitii operationale in materiale care sa asigure creşterea vizibilitatii produselor noastre pe piaţă”, a declarat pre;edintele companiei Hezy Ovadia.

Vânzările de bere şi apă minerală Bilbor au adus anul trecut producătorului United Romanian Breweries Bereprod o creştere totală în volum de 6% comparativ cu 2010, sub nivelul estimat de 10%. De asemenea, cifra de afaceri a companiei s-a majorat cu 8%.

Compania a performat pe piaţa berii, vânzările pe acest segment crescând cu 7% în 2011, faţă de 2010. Au ajuns astfel la o cotă de piaţă de 11%, conform propriilor estimări. De altfel, 83% din totalul volumului de vânzări ale companiei au fost generate de brandurile de bere, cele mai mari creşteri din portofoliu fiind realizate de Skol şi Tuborg. “La începutul anului 2011 am estimat o creştere a volumului de vânzări cu 10%, chiar dacă urma un an dificil din punct de vedere economic, cu provocări pe toate pieţele pe care activam. Ştiam ca setarea unor obiective optimiste te ajuta sa evoluezi într-o direcţie pozitivă, si iată că începem anul 2012 tot pe un trend crescator.”, a declarat Hezy Ovadia, preşedintele URBB.

Cel mai nou produs din portofoliul URBB, apa minerală Bilbor a înregistrat o creştere în volum de 46%, în schimb pe segmentul de băuri răcoritoare compania a continuat să scadă cu peste 10% . Marca Granini a crescut cu 13% volumul de vânzări juice & nectar, însă a înregistrat scăderi în volumul de still drinks, categorie cu pondere de aproximativ 80% în vânzările Granini în România.