Tudor Barbu: Nu plec din PPDD

Senatorul Tudor Barbu a negat că intenţionează să demisioneze din partidul lui Dan Diaconescu. Liderul senatorilor PPDD, Haralambie Vochiţoiu, anunţase, luni, că senatorul PPDD Tudor Barbu i-a transmis că vrea să părăsească partidul.

RomaniaTV.net
13 mai 2013, 14:20
Tudor Barbu: Nu plec din PPDD

Tudor Barbu a făcut acest anunţ după o şedinţă a grupului senatorial al PPDD, la care au participat Dan Diaconescu şi preşedintele partidului, Simona Man. „Sunt şocat că anumite instituţii de presă au titrat că Tudor Barbu pleacă din PPDD. Este un neadevăr (…) Nu ne putem juca cu ştiri de presă neverificate sau pe surse când este vorba de plecări importante dintr-un partid, a unui prim-vicepreşedinte sau vicepreşedinte în cazul meu”, a declarat Barbu.

Totodată, Barbu a spus că nu s-a pus problema ca Radu Popa, recent exclus din partid, să preia conducerea acestuia şi a infirmat şi spusele liderului de grup al senatorilor PPDD, Haralambie Vochiţoiu, legate de intenţia sa de a părăsi partidul. „Dacă domnul Vochiţoiu v-a spus că plec din partid a făcut o gravă eroare. Nu-mi vine să cred că a spus aşa ceva. Nu fac comunicare de presă prin intermediul domnului Vochiţoiu, nici măcar prin intermediul lui Dan Diaconescu”, a spus Barbu.

La rândul său, Dan Diaconescu a susţinut că PPDD a reuşit să împiedice un plan al puterii de a slăbi „adevărata opoziţie”. „Este un plan al lui Ponta şi al altor ciocoi de a slăbi adevărata opoziţie, de a distruge şansele PPDD de a ajunge la putere şi de a scăpa ţara de sărăcie. Le-am organiza un flagrant de data asta. Nu are nici Victor Ponta, nici Traian Băsescu bani şi funcţii să cumpere oamenii noştri care au nişte caractere superbe”, a declarat Diaconescu.

Liderul PPDD a arătat că reacţia lui Victor Ponta şi cea a lui Liviu Dragnea după excluderea din partid a lui Radu Popa confirmă faptul că a existat o încercare deliberată a PSD de divizare a PPDD. „Ponta şi Dragnea au recunoscut că l-au ademenit pe Radu Popa să distrugă PPDD-ul. Toată lumea vrea să distrugă acest vis frumos al românilor”, a mai spus Dan Diaconescu.

„Mi-a spus astăzi (Barbu – n.r.) că ar vrea să plece din partid şi l-am întrebat şi l-am rugat dacă mai putem face ceva să nu se întâmple lucrul acesta. A zis că se mai gândeşte, eu sper totuşi să nu se întâmple lucrul acesta”, a declarat Vochiţoiu. El a mai susţinut că Tudor Barbu, alături de Dan Diaconescu, este cel care a „inventat” partidul şi l-a făcut să devină un partid parlamentar.

„Dan Diaconescu ştiu că i-a spus cu lacrimi în ochi lui Tudor Barbu: Tudore, ce pot să fac eu pentru tine să rămâi alături de mine pentru că noi am luptat umăr la umăr împotriva USL şi a ceea ce se întâmplă azi în România?. Nu a primit un răspuns, cred că trebuie să avem răbdare”, a mai declarat liderul senatorilor PPDD.

Vochiţoiu a afirmat că nu exclude ideea ca acesta să părăsească partidul, menţionând că, dacă vor mai fi unul sau două cazuri de parlamentari PPDD care să părăsească formaţiunea, nu e vorba de o „mişcare de masă”.

Vineri, prim-vicepreşedintele PPDD, Radu Popa, a fost exclus din partid în urma unei şedinţe a Biroului Naţional de Coordonare. Popa este acuzat de „acţiuni întrerpinse în nume propriu şi interes personal împotriva partidului”.