Tudor Barbu (PNL): Discursul lui Şova m-a dus cu gândul la un abuz. Se uită Europa şi se cruceşte

Senatorul Tudor Barbu a declarat miercuri, în plenul Senatului care dezbate cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova, că discursul acestuia l-a determinat să se gândească la un posibil abuz, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
25 mart. 2015, 10:50
Tudor Barbu (PNL): Discursul lui Şova m-a dus cu gândul la un abuz. Se uită Europa şi se cruceşte

El a spus că este „halucinant” dacă împotriva lui Dan Șova se săvârșește „acest grav abuz”.

„Domnul Șova este o parte a suveranității poporului român în stat, adică reprezentantul celor care l-au trimis prin vot aici. Spun asta ca să nu creadă nimeni că PNL nu înțelege instituția imunității parlamentarilor. Eu am ascultat cutremurat ceea ce a spus Dan Șova (…) pentru că pe mine și, probabil, pe mulți dintre dumneavoastră m-a dus cu gândul că suntem în fața unui abuz. (…) Dacă există un abuz atât de grav în cazul domnului Șova, care instituție îl face și ce implicare politică este în spatele lui? Pentru că să ataci atât de violent un senator al partidului care guvernează România este halucinant.

Se uită Europa la noi și se crucește. Cum adică? Ministrul Justiției este coleg de partid cu domnul Șova, președintele României nu poate invocat, Guvernul României nu poate fi invocat, sper, ca furnizor de abuz în cazul domnului Șova. Cine face acest grav abuz fără a fi justificat?”, s-a întrebat Barbu.

El a adăugat că, în situația unui abuz, își pune problema modului în care se raportează ca cetățean și senator la Justiție ca putere a statului.

„Dacă suntem în fața unui abuz pe care eu l-am ascultat ca și cum am fi la limita unei poliții politice, mă cutremură altceva: cum mă situez eu în raport cu Justiția, dacă una dintre cele mai puternice instituții ale acestui mecanism juridic, DNA, este la limita poliției politice, pentru că aici suntem„, a susținut el, adăugând că instituția imunității reprezintă în foarte multe țări civilizate, dar și în România „o protecție firească” a demnitarilor în cazul unor abuzuri.