Tudor Buzatu şi Remus Munteanu, fiii liderilor PSD Vaslui şi PSD Neamţ, numiţi secretari de stat. Ce îi recomandă

Fiul lui Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, şi fiul lui Ioan Munteanu, preşedintele PSD Neamţ, au fost numiţi secretari de stat prin decizii ale premierului Viorică Dăncilă, publicate în Monitorul Oficial. Dumitru Buzatu spune că pe fiul său îl recomandă CV-ul pentru această funcţie.

RomaniaTV.net
09 mart. 2018, 16:14

Tudor Buzatu, fiul lui Dumitru Buzatu, a fost numit secretar de stat în aparatul de lucru al Anei Birchall, vicepremier responsabil de parteneriatele strategice. Ana Birchall a fost aleasă deputat de Vaslui, judeţ în care PSD este condus de tatăl Dumitru Buzatu. 

Remus Munteanu, fiul lui Ioan Munteanu, a fost numit secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului. Remus Munteanu a fost portar la FC Ceahlălul şi la o echipă din Paris, conform presei locale.

Ioan Munteanu, liderul PSD Neamţ şi liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, a demisionat în ianuarie din Parlament, invocând „motive de sănătate”. În mai 2017, DNA a demarat acţiunea penală faţă de Ioan Muntean şi l-au pus sub control judiciar pentru 60 de zile, acesta fiind acuzat că a luat 400.000 de euro pentru a interveni la o companie de stat, cu scopul că aceasta să-şi plătească datoriile către o firmă privată. 

Dumitru Buzatu a spus că postul de secretar de stat este politic, iar fiul său are experienţă politică şi cunoaşte limbi străine, potrivit Digi24.

Reporter: Are calitățile necesare pentru a fi secretar de stat?

Dumitru Buzatu: Dacă cei de acolo l-au recomandat… Am să răspund o singură dată la acest lucru. Pot să vă precizez că a primit recomadarea organizației de tineret pe care o conduce și a organizației de la Vaslui a PSD. Din punctul acesta de vedere, fiind un post politic, nu cred că e o problemă.

Reporter: Ce îl recomandă?

Dumitru Buzatu: Îl recomandă ceea ce au considerat cei care i-au dat această susținere, îl recomandă pregătirea, activitatea în partid , implicarea, cunoașterea limbilor străine și tot așa mai departe.