Tudor Chirilă, atac dur la Klaus Iohannis: „Face afirmaţii gratuite şi omisiunii voite doar de dragul disperării. L-a lăsat memoria”

Tudor Chirilă l-a atacat dur pe Klaus Iohannis într-o postare pe Facebook, după ce şeful statului a participat miercuri la prima şedinţă a guvernului Orban.

06 nov. 2019, 15:28
Tudor Chirilă, atac dur la Klaus Iohannis: „Face afirmaţii gratuite şi omisiunii voite doar de dragul disperării. L-a lăsat memoria”

Astăzi a fost ședință de guvern. Guvernul PNL de după anomalia Dăncilă. Lumea speră că lucrurile se vor corecta. Eu deocamdată sunt sceptic, ne-am fript de prea multe ori. Vine Președintele țării, Klaus Iohannis, și face următoarea afirmație: „În ultimii 30 de ani, motivul principal pentru care nu s-a dezvoltat România a fost existența PSD la butoane”.

Eh uite de aia nu ne facem noi bine și de aia nu reușesc ei să ne câștige încrederea. Pentru afirmații din astea gratuite și omisiuni voite doar de dragul disperării după capitalizare electorală fără fundament. Probabil că de când a realizat că va câștiga alegerile la pas pe domnul Iohannis l-a lăsat un pic memoria. Păi hai să vedem: el se înscrie în PNL conform Wikipedia la 20 februarie 2013 când PNL făcea parte din monstruoasa alianță USL care se termină, conform Mediafax, la 25 februarie 2014. Mai uită domnul Iohannis care pretinde că este foarte conectat cu poporul că pe străzile României s-a strigat ani de-a rândul PSD și PNL aceeași mizerie. Iarăși uită domnul Iohannis că PSD a putut să guverneze atât de mult în România tocmai pentru că de fiecare dată când a existat o alternativă ea a eșuat.

Citeşte şi Viorica Dăncilă îl provoacă pe Iohannis la o dezbatere după ce renunţă „să ducă miniştrii de mânuţă la Guvern”

De la un președinte care se va vedea ales fără să fi participat la o dezbatere electorală cu ceilalți candidați am pretenția să nu treacă cu vederea contribuția la fel de dezastruoasă a partidului din care face parte la stagnarea României. Iar dacă lucrurile se schimbă și PNL intenționează să se reformeze cu adevărat avem ocazia să constatăm în prezent. Distorsionarea și omiterea totalității contribuțiilor trecutului la starea gravă a României nu aduce niciun beneficiu situației de facto. Pe scurt: nu mai bine vă apucați de reformarea și întărirea statului și după aia vă bateți cu pumnii în piept?

De remarcat că afirmația are și o umbră de acoperire: „motivul principal pentru care nu s-a dezvoltat România a fost existența PSD”. În subsidiar ar trebui să înțelegem că celelalte partide care au guvernat au fost motive secundare. Ne dați și un procent ceva?„, a scris Tudor Chirilă, pe Facebook.