Tudor Chirilă, implicat într-un conflict dur cu o angajată a Teatrului de Comedie. „E complicat să chemi poliţia pentru aşa ceva”

Tudor Chirilă a avut un conflictul verbal cu o angajată a Teatrului de Comedie după ce a descoperit-o fumând în instituția publică, lucru este interzis prin lege. Juratul de la Vocea României i-a cerut femeii să fumeze afară, însă aceasta a refuzat.

10 feb. 2023, 09:15
Tudor Chirilă, implicat într-un conflict dur cu o angajată a Teatrului de Comedie. „E complicat să chemi poliţia pentru aşa ceva”
Tudor Chirilă, implicat într-un conflict nemilos cu o angajată a Teatrului de Comedie

Tudor Chirilă, implicat într-un conflict dur cu o angajată a Teatrului de Comedie. Artistul a povestit incidentul pe pagina sa de Facebook.

„Teatrul de Comedie este o instituție publică. Așa trebuie să înceapă postarea mea. În instituțiile publice nu se fumează. Mai mult, nu se fumează în spațiile publice. E o lege. Lege. Adoptată în parlament. Astăzi, după repetiție (Căsătoria de Gogol, regia Andrei și Andreea Grosu), a trebuit să urc la croitorie în clădirea administrativă, acolo unde există și contabilitatea și secretariatul literar, programare, etc. Pe holul dintre birouri așezată confortabil pe o băncuță tapisată, cu scrumiera lângă ea, o angajată a teatrului fuma liniștită. I-am spus că nu mi se pare ok și ea a fost de acord, spunându-mi că știe că e rău pentru sănătate. I-am repetat că nu e ok pentru că e o lege care interzice fumatul în spațiile publice. Un pic surprinsă (ce vrea și idiotul ăsta) mi-a zis că știe. I-am spus că ar trebui să coboare două etaje mai jos să fumeze afară, cum face toată lumea (oare?). Mi-a spus că e complicat. I-am spus că asta nu e problema mea, că eu sunt nefumător și am dreptul să beneficiez de legea asta. Ideea era că îi era dificil să meargă două etaje mai jos. Acuma, dacă eu chemam poliția eram ăla de c…, nu-i așa? Pe tot parcusul conversației femeia nici măcar nu s-a obosit să stingă țigara până nu am atenționat-o”, a scris Tudor Chirilă.

Citeşte şi: Tudor Chirilă, despre intrarea în politică: „Eu cred că România trebuie să-și întărească societatea civilă, vocile civice care ar trebui să echilibreze balanța politicieni-cetățeni”

„Femeia nu cobora la fumat. Pentru că era afectat confortul ei personal. Pentru că nu conteazâ libertatea celuilalt, important e să nu fie îngrădită a mea. E complicat să chemi poliția pentru așa ceva. Până ajung ăia nici nu mai ai fapta. Dar ar fi trebuit s-o fac pentru că e clar că nu puteam miza pe bunul simț al femeii. Pentru ea e o chestiune nevinovată și eu am părut un antipatic care se ia de ea degeaba, deși mirosea a fum de pe la etajul 1. E foarte tare cum ne plângem că ne fură, că e corupție, că politicienii sunt mafia, dar pe tarlaua noastră mică, suntem și noi mai presus de lege, ca ăia. Dar e normal la noi, nu? Până la urmă Orban era prim ministru și de ziua lui fuma cu ăia în birouri la guvern. Semnalul e dat de sus. Dar pe principiul ăsta schimbarea nu poate veni: fură ăla de sus? Păi bag și eu două facturi false, ce mare c…? Fură ăla de sus? Păi angajez și eu la negru, ce mare c… și uite așa, politicienii se ocupă cu marea corupție și poporul are grijă de aia mică, pe modelul celor care îl conduc. Și tot așa, cercul vicios se învârte, iar noi stăm pe loc”, a mai adăugat artistul.

Citeşte şi: Tudor Chirilă, pus la zid după o glumă neinspirată făcută la Vocea României. Ar fi râs de săraci: „Vi i-aţi luat de la acelaşi second hand?”

„Se fumează în instituțiile publice, se fumează în spitalele de copii (știu bine ce spun), pacienții (părinți) prin veceuri, medicii în birouri sau cabinete. E un semnal prost, rău. E un semnal că totul este flexibil, totul e negociabil și mai ales că suntem dispuși la zero autocenzură atunci când vine vorba de privilegii pierdute chiar dacă păstrarea lor e în detrimemntul altora iar lecția pe care o predăm este că respectarea unei legi este excepția”, a încheiat Tudor Chirilă.