Tudor Chirilă intervine în problema Schengen: „Mă mir că această clasă politică putredă, incompetentă și coruptă nu-i înțelege pe austrieci”

Tudor Chirilă adaugă că toate îndemnurile lansate de politicienii români pentru boicotarea Austriei sunt de fapt ”perdele de fum” menite să distragă atenția de la adevărata problemă, ”lipsa de asumare a eșecului”.

11 dec. 2022, 16:58
Tudor Chirilă intervine în problema Schengen: „Mă mir că această clasă politică putredă, incompetentă și coruptă nu-i înțelege pe austrieci”

Tudor Chirilă a avut reacție acidă în scandalul privind aderarea României la Spațiul Schengen, dar nu se alătură liniei generale a boicotului. reamintim că Austria a votat împotriva aderării României la Spațiul Schengen, iar acest gest a declanșat o adevărată revoltă la nivel național.

La doar câteva ore după ce țara noastră a ratat intrarea în spațiul de liberă circulație, nenumărate persoane au început deja să își închidă conturile la băncile austriece. De asemenea, mulți au anunțat că nu vor mai alimenta la benzinăriile OMV. Au fost și cazuri mai dure, spre exemplu o sucursală Raiffeisen Bank din România a ajuns să fie vandalizată la finalul săptămânii.

Gigi Becali vrea „operaţiune specială” ca Putin împotriva Austriei: „Luăm Petrom-ul înapoi în CSAT, le facem şicane, să intervină SRI”
Tudor Chirilă a observat și el revolta populației, însă artistul consideră că vinovați sunt alții și că în realitate, era nevoie de alte mișcări. Mai exact, acesta susține că politicienii nu își asumă nicio reposnsabilihtate pentru eșecul Schengen și că acesta este și motivul pentru care populația este îndemnată să boicoteze Austria.

În opinia juratului de la Vocea României, tot ce se întâmplă în prezent în România nu este altceva decât un ”spectacol al neasumării”, povestește el. De cealaltă parte, în cazul în care România ar fi reușit ceea ce și-a propus și ar fi intrat în Schengen, politicienii ar fi profitat pe măsură de această ocazie pentru a-și ”etala realizările mărețe”, spune acesta.

Diana Şoşoacă a explodat după eşecul Schengen: „Românii au mers în genunchi și au cerșit umili un drept”
Tudor Chirilă adaugă că toate îndemnurile lansate de politicienii români pentru boicotarea Austriei sunt de fapt ”perdele de fum” menite să distragă atenția de la adevărata problemă, ”lipsa de asumare a eșecului”.

”În eșecul Schengen un lucru e clar: politicienii nu-și asumă nicio responsabilitate. Nimic. E un spectacol al neasumării. Desigur, dacă am fi intrat în Schengen am fi avut un spectacol grosolan al emfazei și fuduliei și un festival tv al realizării mărețe. Mă mir că această clasă politică putredă, incompetentă și coruptă nu-i înțelege pe austrieci: oamenii ăia fac ce fac și ai noștri de ani de zile: politizează chestiunea Schenghen, folosesc informații și cifre false, deturnează sensuri că să servească cât pot de bine un discurs electoral câștigător”, a scris Tudor Chirilă, pe contul personal de socializare.

Artistul a continuat postarea vorbit și despre decizia luată de Austria. Tudor Chirilă susține că austriecii au votat negativ pentru aderarea României la Spațiul Schengen fără a avea un argument logic sau factual.

Tudor Chirilă

De asemenea, artistul a făcut o comparație între politica internă din Austria, dar și reacțiile politicienilor după cele întâmplate săptămâna trecută.

”Austriecii au procedat fără niciun fel de scrupul, fără niciun fel de argument logic, fără niciun argument factual. Veto-ul lor este, de fapt, un gest de politică internă, un vot care chipurile protejează Austria de dușmanul migraționist din România?

Același tip de joc că al politicienilor noștri care acum joacă cartea indignării. Se vor indigna însă și atât. Ne vor invită să boicotăm stațiunile de schi din Austria, uitând să ne amintească un lucru simplu: că ei sunt de fapt motivul pentru care am ajuns să boicotăm stațiunile noastre”, a mai completat el.

La finalul postării sale, Tudor Chirilă susține că scandalul Schengen va deveni curând un ”pretext” pentru luptele politice din România. De asemenea, artistul nu se așteaptă ca cineva să își asume cele întâmplate și să demisioneze sau să caute soluții concrete, așa cum ar fi normal.

”Nu vom vedea asumare, demisii sau solutii coerente. E doar debutul festivalului demagogic românesc care vizează momentul 2024”, a mai adăugat acesta.

Amintim că deși alte persoane sau mari companii din România și-au retras banii, nenumărați oameni politici importanți continuă să aibă conturile deschise la bănci austriece.