Gigi Becali vrea „operaţiune specială” ca Putin împotriva Austriei: „Luăm Petrom-ul înapoi în CSAT, le facem şicane, să intervină SRI”

Omul de afaceri propune o soluție radicală pentru recuperarea companiilor românești care au fost preluate de austrieci.

10 dec. 2022, 20:14
Gigi Becali vrea „operaţiune specială” ca Putin împotriva Austriei: „Luăm Petrom-ul înapoi în CSAT, le facem şicane, să intervină SRI”

Gigi Becali a mărturisit că el perosnal participă la boicotarea firmelor austriece din România: „Eu, de exemplu, am trecut astăzi, aveam nevoie de benzină, nu i-am băgat în seamă. (n.r. n-a alimentat de la Petrom) Mă simt batjocorit. Dacă era altă țară nu era problema, dar voi, hoților…am avut și noi două perle, Petrom și BCR. Când au luat BCR au preluat doar activele nu și pasivele.

Gigi Becali îndeamnă la boicotarea firmelor austriece din țară, după eșecul Schengen: „Austria a dat cea mai mare șpagă, două sute de milioane, ca să fure Petrom”
Eu aveam un milion jumătate de dolari la Bancorex, am pierdut banii pentru că ei, hoții, angajează cei mai deștepți români, cei mai buni avocați, trafic de influență. Cei mai buni avocați au și niște relații ca să câștige.”, a declarat Gigi Becali.

Becali propune o soluție radicală pentru recuperarea companiilor românești care au fost preluate de austrieci:

„Eu am ajuns să spun așa: de ce să nu facem și noi o „operațiune specială” ca Putin? Asta trebuie să fie luată în CSAT. Operațiune specială: luăm Petrom-ul înapoi, trebuie să le facem niște șicane, niște procese, să vedem șpaga pe care au dat-o, au dat vreo 200 de milioane șpagă, știu din bârfe ce s-a vorbit pe atunci. Să luăm Petrom-ul înapoi că l-au furat.

E situația care este, e criză de energie, putem să o naționalizăm și noi. Trebuie să o luăm cu cap, cu oameni deștepți, să intervină SRI-ul, Serviciile Speciale.”, a mai declarat Becali.

Gigi Becali a mărturisit că, pentru el, Austria nu mai există pe harta lumii și că nu are de gând să mai viziteze vreodată această țară. „Ce concediu? Unde să mă duc dacă nu mai există Austria? Pentru mine Austria nu mai există pe glob. Eu dacă trebuie să trec prin Austria ocolesc 17 țări, dar nu mai trec prin Austria. Eu ce zic și fac”, a spus patronul FCSB la România Tv.

„Angajații români la firmele austriece să nu mai meargă la muncă o lună! Doar n-or muri de foame”. Gigi Becali, război total cu Austria
Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat că România merită să fie în Schengen, iar misiunea PNL este să continue demersurile în atingerea acestui obiectiv. „PNL are datoria să conducă dezbaterea publică internă şi externă de aşa manieră încât să menţină încrederea românilor că suntem o parte respectată a familiei europene, care a fost solidară cu România”, a adăugat premierul.