Tudor Chirilă, revoltat după ce s-a luat măsura deschiderii teatrelor din Bucureşti: Educația poate să mai aștepte că na, nu e așa de importantă

Tudor Chirilă este nemulțumit de decizia luată de autorități cu privire la măsurile restrictive impuse în contextul pandemiei de COVID-19, astfel încât restaurantele şi sălile de spectacol vor funcţiona la o capacitate de maximum 30%.

22 ian. 2021, 20:17
Tudor Chirilă, revoltat după ce s-a luat măsura deschiderii teatrelor din Bucureşti: Educația poate să mai aștepte că na, nu e așa de importantă

Tudor Chirilă, revoltat după ce s-a luat măsura deschiderii teatrelor din Bucureşti. Deși este actor, iar teatrele se redeschid, Tudor Chirilă este nemulţumit că nu s-au deschis întâi unităţile de învăţământ.

Tudor Chirilă, revoltat după ce s-a luat măsura deschiderii teatrelor din Bucureşti. Anunţul făcut de actor

”Si atunci de ce scolile nu se redeschid de luni? De ce mai stau inchise inca doua saptamani? Ah, stai, educatia poate sa mai astepte ca na, nu e asa de importanta.”, sunt întrebările la care actorul Tudor Chirilă caută răspunsuri pe rețelele de socializare.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunţat vineri că în cadrul Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) s-a decis ca începând de luni să fie relaxate mai multe măsuri restrictive impuse în contextul pandemiei de COVID-19, astfel încât restaurantele şi sălile de spectacol vor funcţiona la o capacitate de maximum 30%.

„În Bucureşti astăzi am înregistrat o rată de infectare de 2,52 la mia de locuitori. Este a treia zi consecutivă în care incidenţa este sub 3 la mie, fapt pentru care, din punct de vedere legal, a trebuit să convocăm Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, să analizăm situaţia şi să luăm o hotărâre.

Astfel, cu 47 de voturi ‘pentru’, un vot „împotrivă” şi patru abţineri s-a hotărât ca, începând de luni, de la 0.00, deci din 25 ianuarie, să fie relaxate mai multe măsuri restrictive existente în vigoare la acest moment. Măsurile de relaxare vizează domeniul HORECA. Restaurantele, barurile, cafenelele vor funcţiona în intervalul orar 6.00-21.00 la o capacitate de maximum 30%, cu respectarea tuturor normelor stabilite prin lege.

Recomandăm cetăţenilor Municipiului Bucureşti prudenţă. Şi autorităţile sunt prudente şi, pe de o parte, acesta este motivul pentru care am hotărât ca aceste măsuri să fie relaxate începând cu data de luni. Pe de altă parte, am considerat ca toţi operatorii economici să aibă timpul necesar să amenajeze sălile dedicate activităţii pe care o desfăşoară, în conformitate cu prevederile legale”, a spus el.

Citeşte şi: Când se decide redeschiderea şcolii. Anunţ de ultimă oră al ministrului Educaţiei: „A fost o solicitare a mea de a nu avea dreptul să prelungesc şcoala online”