Tudor Cristian Gongu lansează cartea „Silva – lacrimă şi jar”. Un strigăt de luptă pentru ultimii romantici

Editura ANAMAROL București a scos recent de sub tipar un nou titlu, un roman de dragoste: "Silva - lacrimă şi jar", de Tudor Cristian Gongu. Este o apariție surprinzătoare în contextul actual al pieței de profil, mai ales datorită abordării aparent naive a unor teme despre care nu se mai vorbește în termenii în care se vorbea acum 25 ani. Cartea se lansează la Bușteni aproape de mijlocul lunii martie.

08 mart. 2017, 13:38
Tudor Cristian Gongu lansează cartea „Silva – lacrimă şi jar”. Un strigăt de luptă pentru ultimii romantici

Despre această apariție, d-na Rodica Elena Lupu, manager al editurii ANAMAROL a declarat: „A-ţi retrăi acele începuturi înseamnă, înainte de toate, a te lua de mână cu prima dragoste şi cu toate cele cu care ai fost întâmpinat şi dăruit de zeul capricios al Amorului. Astfel, pe drumul acesta apare şi un impas. Pe același drum poate apărea şi o cădere. Dragostea şi zbuciumul ei, trecutul, amintirile, intrând în ele ca o mireasmă, ca o culoare, ca un sunet, îți dau sentimentul ieșirii din timp ori, mai exact, al întoarcerii – atunci când le privești – într-un timp care îți aparține pentru totdeauna. Impresie reconfirmată după parcurgerea celor peste o sută șaptezeci de pagini din SILVA – LACRIMĂ ŞI JAR, ale romanului semnat de Tudor Cristian Gongu, pe care l-am editat cu plăcere. Am simplificat anume cele câteva teme dominante din roman, în vreme ce ele vibrează de numeroase alte teme existențiale, nimic din ceea ce-i omenesc nelipsindu-i autorului. Las cititorilor cărții plăcerea de a le descoperi singuri”.

Fără a fi un prozator veritabil, după cum mărturisește în cuvântul înainte, autorul lansează această carte după ce textul a suferit modificări în decursul anilor, împlinind acum un vis. Romanul recuperează emoțiile tinereții, mirarea şi puritatea, sentimente şi trăiri la care unii credeau că nu mai au acces. E un „strigăt de luptă” pentru ultimii romantici.
Cartea va putea fi găsită din a doua jumătate a lunii martie la Librăria Mihai Eminescu din Capitală.