Tudor Gheorghe, analiză savuroasă a artiştilor autohtoni: „Fetițele astea cântă de zici că au poliomielită. Maneliştii se prostesc”

În podcastul Altceva realizat de jurnalistul Adrian Artene, maestrul Tudor Gheorghe a dat dovada unei sincerităţi debordante, dezvăluind de ce nu cântă la nunţi, dar şi părerea lui despre artiştii autohtoni.

25 mart. 2022, 14:30
Tudor Gheorghe, analiză savuroasă a artiştilor autohtoni: „Fetițele astea cântă de zici că au poliomielită. Maneliştii se prostesc”

Tudor Gheorghe a făcut o analiză a artiştilor din România care umplu sălile de spectacole la ora actuală. Maestrul a avut o serie de remarci acide referitoare la fenomenul muzical autohton. Tudor Gheorghe este de părere că muzica actuală, care se face pe calculator, are acelaşi ritm şi, adesea, este interpretată de artişti care nu fac dovada celor mai bune calităţi muzicale.

Fetițele astea cântă de zici că au poliomielită„, este de părere maestrul.

Cât despre manelişti, artistul spune că îi simpatizează, dar că este nevoie de ceva mai mult decât de simţ muzical: „E același cântec, același ritm și ei se prostesc„.

Tudor Gheorghe, analiză savuroasă a calităţilor muzicale ale artiştilor autohtoni

Nu detest, Doamne ferește! Sunt invidios, într-un fel, pe toți prietenii mei cântăreți care se duc la nuntă, din asta trăiesc, treaba lor și bine fac. Nu știu… Eu sunt făcut să mă duc în cabină, să mă dezbrac de țoalele civile, să mă îmbrac elegant, să apar în lumina reflectoarelor, în fața unui public care așteaptă de la mine ceva.

Nu-s făcut pentru distracție. Nici nu știu ce să cânt la o nuntă, deși am făcut patru spectacole de folclor… Îi fac zob pe maneliști, îți dai seama? Am făcut un spectacol cu Mahalaua Mon Amour, care este splendoarea de pe lume”, a spus artistul în podcastul moderat de Adrian Artene.

Citeste si Ce pensie are Tudor Gheorghe după 60 de ani pe scenă. „Pentru un artist este o pensie bună!”

Tudor Gheorghe a mărturisit, totodată, că nu este un fan al muzicii moderne şi nici al artiştilor care nu au nici o legătură cu muzica, pe care, mulţi dintre ei, o fac pe calculator.

Nu, nu am nimic cu ei (n.r. maneliștii), îmi sunt dragi, pe cuvânt. Din punct de vedere muzical sunt admirabili. Sigur, e același cântec, același ritm și ei se prostesc. Acolo trebuie și altceva, nu numai simț muzical, mai trebuie ceva în plus.

Așa cum mă irită la ora actuală toată muzica asta, care am impresia că e același cântec. Nu pot să-mi dau seama care este diferența. Acompaniamentele sunt toate făcute pe computer şi fetițele astea care cântă acum se mâțâie parcă sunt bolnave de poliomielită”, a mai spus Tudor Gheorghe.

Citeste si Tudor Gheorghe, spectacole doar pentru vaccinaţi: Nu mă încurcă că nu vă vaccinați. Muriți în liniște