Tudor Gheorghe, despre politică: „Mă acuză că sunt cu PSD-ul, eu cu tată băgat în pușcărie și condamnat la 22 de ani”

Tudor Gheorghe, în vârstă de 75 de ani, muzician, poet, cântăreț și compozitor, a vorbit despre legăturile sale cu lumea politică. Artistul este extrem de revoltat deoarece toată lumea îl acuză că este comunist, doar pentru că l-a susţinut pe Victor Ponta sau a fost apropiat de Ion Iliescu.

06 dec. 2020, 15:26
Tudor Gheorghe, despre politică: „Mă acuză că sunt cu PSD-ul, eu cu tată băgat în pușcărie și condamnat la 22 de ani”
Tudor Gheorghe a vorbit despre legăturile sale cu lumea politică

Tudor Gheorghe mărturiseşte că singura politică pe care o face este cea a poeziei române. Avea o relaţie apropiată cu Ion Iliescu, care venea la spectacolele  sale, mai ales înainte de Revoluţie.

Nu mă interesează politica! Toată lumea mă acuză că sunt cu PSD-ul. Cu PSD-ul sunt asociat de obicei pentru că eu l-am susținut pe Ponta. Eu am crezut și mă deranjează un singur lucru, că n-ai voie să-ți exprimi punctul de vedere. Dacă nu gândești cum gândesc alții, ești de vină. Nu domnule, e opțiunea mea!

Eu cu tată băgat în pușcărie și condamnat la 22 de ani, eu cu spectacole interzise, eu care am făcut acest spectacol tulburător cu Iisus în celulă punând în valoare toată poezia închisorilor comuniste, pe mine m-au găsit comunist! Dacă faci un lucru bun în țara asta și n-ai nicio pată nu se poate să nu-ți găsească. Nu mă interesează politica, dar fac o politică: politica poeziei române și sunt sluga ei!

Am fost apropiat de Ion Iliescu. Și venea la toate spectacolele mele, și nu doar la ale mele, ai să râzi! Era la Timișoara secretar, apoi prim-secretar pe la Iași. Acolo venea toată floarea literaturii române. Stăteam de vorbă cu Nichita Stănescu. Iar după Revoluție, Iliescu a fost la două spectacole de-ale mele. A venit și la Craiova la un spectacol. Și înainte de Revoluție venea„, a declarat Tudor Gheorghe pentru Gsp.ro.

Citeşte şi: Tudor Gheorghe, propus cetăţean de onoare şi în Dâmboviţa VIDEO

Tudor Gheorghe, drogat cu heroină

Tudor Gheorghe a dezvăluit un episod incredibil din cariera sa: cum a depășit orele de coșmar după ce s-a drogat cu heroină în Statele Unite ale Americii. Artistul a vorbit despre episodul şocant.

A fost o experiență! Eram la un prieten la Long Island. Ne-am întâlnit într-o seară cu doi doctori și ei plecați din România. A venit vorba de drogați și de chestii d-astea. I-am spus că i-am văzut cum erau vai de mama lor…  Și m-au întrebat: „Vrei să vezi cum e?”.

Curiozitatea, normal! Era heroină. Și m-au injectat. Am stat cu ei de vorbă, am devenit volubil, dar odată mi s-a dus filmul. M-am dus să mă culc, într-o casă d-asta tipic americănească, livingul jos și sus dormitoarele. Am urcat, dar în loc să mă duc să mă culc în dormitor, m-am dezbrăcat în pielea goală și m-am culcat în cadă. Dădeam din mâini, ultima imagine pe care o văzusem era cum ninge. Totul era argintiu, era o nebunie”, a spus Tudor Gheorghe.