Margherita de la Clejani, reclamată pentru MAIMUŢĂ. Incredibil: cine a dat-o pe mâna Poliţiei

Tudor Ionescu, consilier general la Primăria Capitalei din partea ALDE, a anunţat că va face o reclamaţie legată de legalitatea deținerii unui primat de un cetățean în București. Este vorba, de fapt, de maimuţa Margheritei de la Clejani, devenită celebră după accidentul rutioer provocat de stăpâna sa.

26 mai 2020, 15:10
Margherita de la Clejani, reclamată pentru MAIMUŢĂ. Incredibil: cine a dat-o pe mâna Poliţiei

Tudor Ionescu a anunțat pe pagina sa de Facebook că a făcut, deja, două sesizări.

EXCLUSIV. Viorica de la Clejani, primul interviu după accidentul Margheritei. „Copiii mei sunt vânaţi!” VIDEO

„Am primit mai multe sesizări legate de legalitatea deținerii unui primat de un cetățean în București. Cum îl cheamă pe cetățean nu e important, că cetățeanul aruncă într-o arie naturală protejată, așa cum e Aria Delta Văcărești unde are loc acțiunea, o sticlă care se sparge în cioburi este responsabilitatea autorităților să o amendeze”, a scris Tudor Ionescu.

Fiica Vioricăi de la Clejani, implicată într-un accident rutier. Cântăreaţa se afla sub influenţa substanţelor halucinogene

„Dar să vad cum primatul respectiv este lovit de un individ sau tras ca un obiect, aici nu pot să rămân indiferent. La fel cum îmi pun întrebarea dacă există documentele obligatoriu de proveniență CITES pentru primat. Pe baza acestor imagini am trimis deci două sesizări, una către Poliție și una către Garda de Mediu pentru a verifica legalitatea deținerii primatului de acest cetățean. Documentele CITES – Convenția privind comerțul internațional cu specii sălbatice de faună și floră – sunt o obligație legală. Condițiile de deținere și de bunăstare sunt de asemenea un alt element de verificare și sancționare în cazul nerespectării”, a mai scris Tudor Ionescu.