Tudorel Toader a tăinuit un trafic de influenţă. Ce SMS a primit de la Marian Oprişan

Fostul ministru al Justiției publică un mesaj pe reţelele de socializare care ar putea să-i aducă pe cap o anchetă penală.

25 ian. 2021, 18:33
Tudorel Toader a tăinuit un trafic de influenţă. Ce SMS a primit de la Marian Oprişan

Tudorel Toader a publicat un mesaj primit de la Marian Oprișan, în 2019.  Atunci, Oprișan îl amenința că va solicita remanierea sa din funcția de ministru pentru că nu a dat amnistia și grațierea.”aprilie 2019!

mesaj telefonic primit de la Marian Oprișan:

„Domnule ministru, vă rog să nu vă supărați, vreau să știți de la mine. Astăzi avem CEX și voi cere revocarea dvs din funcție. Nu ați promovat OUG pentru grațiere și amnistie, nu ați promovat OUG pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală. Așa nu mai putem continua”.

A procedat întocmai !”, scrie Tudorel Toader.

Fosta consilieră a lui Liviu Dragnea îl atacă pe Tudorel Toader: „A uitat de vacanţa cu Dragnea, de OUG cu dedicaţie pentru fiul său”
Viorica Dăncilă, „Partea ei de adevăr”: „Eram la Scroviştea cu soţul meu, când mi-au cerut amnistia şi graţierea”

Tudorel Toader nu a fost singurul care a vorbit de presiuni pentru amnistie şi graţiere. Înlăturată din prima linie a politicii, după ce a pierdut alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă a oferit un interviu extins jurnalistei Marga Niţu, pe care-l publică într-o carte denumită „Partea ei de adevăr”.

Primele fragmente care sunt disponibile, înainte de apariţia volumului, arată o Viorica Dăncilă care a dorit să rămână fermă în faţa lui Liviu Dragnea, care ar fi încercat să o convingă să semneze un alt act normativ care să-l ajute să scape de condamnare.

”Îmi amintesc că eram la Scroviştea cu soţul meu, când au venit Paul Stănescu şi Liviu Dragnea. Mi-au cerut amnistia şi graţierea, care urma să fie introdusă de către un secretar de stat, fără a trece prin toate serviciile pentru avizare.”, afirmă fostul lider PSD.

Dăncilă arată exact spre cei care au făcut-o marionetă că îi făceau pe plac lui Dragnea, dar nu oferă nume. „Voiau să arate cât de importanţi şi utili sunt în faţa şefului…”, sunt consideraţiile fostei candidate la preşedinţie care a pierdut toate poziţiile de conducere din PSD.

”Probabil Liviu Dragnea voia să fie bine informat. Înaintea mea au fost daţi jos doi premieri şi gândeşte-te că pleca cu un deficit de încredere, iar din partea informatorilor nu cred că a fost numai exces de zel, cred că voiau să arate cât de importanţi şi utili sunt în faţa şefului…”

(…)”Întotdeauna mi-am spus punctul de vedere şi Liviu Dragnea a ştiut acest lucru. Nu puteam să spun ”da, voi face aşa”, dacă ştiam că acel lucru nu era corect. Mulţi dintre cei care m-au acuzat că sunt marionetă au făcut lucruri sau au adoptat hotărâri sau ordonanţe chiar dacă nu erau de acord cu ele…

(…)Eu nu am dat, în calitate de prim-ministru, ordonanţe pe justiţie. Eu am crezut că justiţia nu trebuie să depindă de politic şi asta am spus-o de prima dată. Mulţi m-au acuzat că nu am dat amnistia şi graţierea. Au spus că am trădat. Însă, nu a fost niciun ministru care să-mi pună un act juridic de genul acesta în şedinţa de guvern”, mai afirmă fosta şefă a PSD.