Tudorel Toader, atac la adresa lui Augustin Lazăr: E limpede pentru toată lumea că trage de timp

Publicat: Joi, 13 Decembrie 2018 13:28 // Actualizat: Joi, 13 Decembrie 2018 14:24 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, s-a dezlănțuit la adresa procurorului general Augustin Lazăr, după ce șeful Parchetului General a contestat raportul de evaluare prin care Toader îi cere revocarea.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, referitor la demersul în instanţă al procurorului general, Augustin Lazăr, ca persoană fizică, faptul că el nu a evaluat persoana fizică. "Foloseşte tertipurile şi posibilităţile legii de a trage de timp cu speranţa finalizării mandatului", în aprilie anul viitor, a spus Toader.

"Eu nu am evaluat persoana fizică, am evaluat procurorul general. Cred că e limpede pentru toată lumea așa cum e limpede că procedural trage de timp cu speranța finalizării mandatului în 19 aprilie. Dovadă stă că s-a dus la Alba Iulia unde locuiește și nu la instanța de la București unde își are sediul persoana juridică evaluată. La Alba Iulia a cerut să fie sesizată CJUE dacă un ministru poate cere revocarea. Raportul de evaluare nu este unul administrativ, dacă producea efecte juridice, îl revocam de atunci", a declarat Tudorel Toader joi.

Ministrul Justiţiei a spus că procurorul Lazăr nu a evocat "neconstituţionalitatea legii şi competenţelor procedurilor de evaluare, ci Legea 544 privind contenciosul administrativ, cu o mare dilemă dacă poate sesiza Curtea, instanţa de control, pe persoană fizică sau în numele persoanei juridice".

"Concluziile le trageţi şi dumneavoastră", a adăugat el.

El s-a referit şi la "faptul că la Alba Iulia a cerut ca să fie sesizată Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, dacă un ministru poate să ceară revocarea".

"În primul rând raportul de evaluare nu este un act administrativ, nu produce efecte juridice, dacă le-ar fi produs îl revocam de atuncea, şi a încercat să aducă la Curtea de Justiţie a Uniunii, i s-a respins. Acuma varianta a doua, ne duce mai aproape şi o variantă care iarăşi să tragă de timp. Unde, la Curtea Constituţională, cu un conflict negativ de competenţă, că de când îi legea nu se ştie dacă ce judecător, ce instanţă e competentă. Ne ducem în conflict negativ, se duce dânsul la Înalta Curte, Înalta Curte îi va spune cine are competenţa să judece, va veni înapoi aicea, între timp îşi va activa probabil pensia şi îşi va încheia mandatul în deplină demnitate", a încheiat Toader.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, susține că, ieri, la începutul ședinței Consiliului Superior al Magistraturii el avea altă agendă de lucru, de aceea nu a participat. Răspunsul lui Tudorel Toader vine după ce președintele Klaus Iohannis l-a criticat pentru că nu participă la ședința CSM.

”Eu nu-l contrazic pe președintele republicii. Fiecare dintre noi are propria agendă. La ora 11.00, agenda mea cuprindea altceva, dar am mers la a doua parte a ședinței.”, a declarat Tudorel Toader.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Augustin Lazăr Ministrul Justiţiei procuror general Tudorel Toader
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8419
RON
02 Jun
noapte 7 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H