Tudorel Toader: Cel care va fi desemnat pentru şefia DNA nu trebuie să fi beneficiat de delegări sau promovări preferenţiale

Ministrul Justiţiei,Tudorel Toader, a declarat la România TV că, pe lângă criteriile prevăzute de lege, procurorul care fi desemnat pentru a ocupa funcţia de procuror-şef al DNA nu trebuie să fie recomandat de cineva anume şi „nu trebuie să fi beneficiat de delegări sau promovări preferenţiale”.

RomaniaTV.net
07 aug. 2018, 18:38
Tudorel Toader: Cel care va fi desemnat pentru şefia DNA nu trebuie să fi beneficiat de delegări sau promovări preferenţiale

Ministrul Justiţiei le recomandă tuturor procurorilor care au abilităţi manageriale, îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege privind vechimea şi sunt „ataşaţi drepturilor şi libertăţilor fundamentale” să se înscrie la concursul pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al DNA.

Tudorel Toader a subliniat că, pe lângă condiţiile prevăzute de lege, cel care va fi desmenat trebuie să corespundă şi altor criterii, între care şi acela de a nu fi beneficiat de delegări ori promovări preferenţiale.

Citeşte şi: Tudorel Toader, despre OUG pe revizuirea sentinţelor: Discuţia continuă. Vom vedea să nu intrăm în coliziune cu decizia CCR

„Cel care va fi desemnat pentru a fi învestit procuror-şef la DNA nu trebuie să-l recomande cineva anume. Trebuie să-l recomande caracterul său, trebuie să-l recomande experienţele profesionale pe care le are, trebuie să-l recomande ataşamentul faţă de valorile constituţionale, nu trebuie să fi beneficiat de delegări sau promovări preferenţiale. Cine îndeplineşte şi aceste criterii care sunt fireşti, care rezultă din exigenţele acestei demnităţi atât de înalte, sigur se poate înscrie în competiţie pentru a fi desemnat”, a afirmat ministrul Justiţiei la România TV.

Ministerul Justiţiei a reluat luni procedura de selecţie pentru funcţia de procuror-şef al DNA, după ce, la prima selecţie, ministrul Tudorel Toader nu a acceptat niciunul din cei patru candidaţi. Candidaţii pot depune cererile de înscriere până la data de 24 august, în perioada 3-5 septembrie vor susţine interviul cu ministrul Justiţiei, iar în 6 septembrie vor fi anunţate rezultatele selecţiei.