Tudorel Toader: De la Inspecţia Judiciară voi cere o situaţie a vechimii cauzelor pe rolul urmăririi penale

Ministrul Justiţiei a anunţat, miercuri seară, că va cere Inspecţiei Judiciare o situaţie a vechimii dosarelor aflate în fază de urmărire penală, exemplificând printr-un dosar aflat în urmărire penală, care nu a fost finalizat de 11 ani. Tudorel Toader a mai spus că se va prezenta în Parlament.

RomaniaTV.net
30 mai 2018, 19:53
Tudorel Toader: De la Inspecţia Judiciară voi cere o situaţie a vechimii cauzelor pe rolul urmăririi penale

„Trebuie să continuăm să depistăm vulnerabilităţile sistemului şi să le îndreptăm. Ştiu şi eu faptul că avem la urmărire penală dosar nefinalizat de 11 ani . Este aproape de necrezut. 11 ani să nu termini un dosar, degeaba îl mai termini pentru că el oricum se va prescrie. (…) De la Inspecţia Judiciară, voi solicita o situaţie, că ei au în obiectivele de control, o situaţie a vechimii cauzelor aflate pe rolul urmăririi penale şi îmi voi îndeplini acea obligaţie de a mă prezenta în faţa Parlamentului pentru a prezenta raportul de activitate al Ministerului Public, un fel de stare a justiţiei pe componenta Ministerului Public”, a declarat ministrul Justiţiei, la Antena 3.

Tudorel Toader a precizat că va avea discuţii cu preşedinţii celor două Camere, în legătură cu raportul pe care îl va prezenta în Parlament.